Κίνα-κορονοϊός: 76 κρούσματα σε 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από τον Ιανουάριο

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 76 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός από τον Ιανουάριο, με την πλειονότητά τους να καταγράφεται σε επαρχία που γειτονεύει με τη Σαγκάη, την πολυπληθέστερη πόλη της χώρας.

Η γιγαντιαία ασιατική χώρα, η πρώτη που βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία του νέου κορωνοϊού στα τέλη του 2019, έχει σχεδόν εξαλείψει την COVID-19 από την επικράτειά της από την άνοιξη του 2020 και η ζωή έχει πρακτικά επιστρέψει στην ομαλότητα.
Τα 76 κρούσματα είναι υπερδιπλάσια από τα 32 για τα οποία έκανε λόγο την προηγούμενη η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας την προηγουμένη. Τα 40 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, από 5 την προηγουμένη.

Οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής όταν εντοπίζονται κρούσματα, προχωρώντας αμέσως σε διεξοδική ιχνηλάτηση επαφών, μαζικά τεστ και καραντίνες μεγάλων αστικών κέντρων για την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Τα 39 από τα κρούσματα εντόπιας μετάδοσης εντοπίστηκαν στην επαρχία Τζιανγκσού και ένα στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ.

Στη Ναντζίνγκ, την πρωτεύουσα της Τζιανγκσού, διεξάγεται δεύτερη σειρά τεστ νουκλεϊκού οξέος και στους 9,3 εκατ. κατοίκους της, έγραψε η Ημερησία της Κίνας σήμερα. Η λειτουργία του μετρό έχει ανασταλεί ενώ έχουν επιβληθεί κι άλλα περιοριστικά μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα παραμένει αμετάβλητος στους 4.636 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 92.605 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα