Υπόθεση Μαντλίν: Το κορίτσι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία λίγο μετά την απαγωγή του

Υπόθεση Μαντλίν: Το κορίτσι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία λίγο μετά την απαγωγή του

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την πολύκροτη υπόθεση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν από το τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ της περιοχής Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

To κορίτσι ήταν μόλις τριών ετών όταν εξαφανίστηκε και αυτή την εβδομάδα θα γινόταν 18.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 από το θέρετρο Πράια Ντα Λουζ στην Πορτογαλία κι έκτοτε αγνοείται.

Οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν πως έχουν πλέον στην κατοχή τους νέα στοιχεία για το τι συνέβη εκείνη την εποχή στην Πορτογαλία, καθώς διαθέτουν τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες ενοχοποιούν τον Κριστιάν Μπρίκνερ για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν στη διάθεσή τους οι γερμανικές αρχές μπορούν να αποκαλύψουν τις κινήσεις του Γερμανού άνδρα το 2007, την περίοδο εξαφάνισης της μικρής.

«Για αρκετό καιρό οι γερμανικές αρχές ανέφεραν πως έλειπαν βασικά κομμάτια από το παζλ. Οι νέες πληροφορίες που έχουν στην κατοχή τους, είναι αυτά τα κομμάτια που έλειπαν» ανέφερε στην εφημερίδα «Mirror» o Γερμανός εισαγγελέας.

Με βάση, πάντως, νέα ηχητικά ντοκουμέντα, ο εισαγγελέας Κριστιάν Βόλτερς που ερευνά την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, θεωρεί ότι η Μαντλίν είναι νεκρή κι ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία. Επίσης, ότι ο άνθρωπος που την σκότωσε δεν είναι άλλος από τον υπ’ αριθμόν 1 ύποπτο, τον 44χρονο σήμερα Γερμανό Μπρίκνερ, αναφέρει το protothema.gr.

Ο Γερμανός εισαγγελέας διαφωνεί με τους ερευνητές που ισχυρίζονται ότι ο Μπρίκνερ μετέφερε τη Μαντλίν από την Πορτογαλία στη Γερμανία. Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί.

Ο Βόλτερς θεωρεί ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε λίγες ώρες μετά την απαγωγή του, στην Πορτογαλία. Τόνισε επίσης πως υπάρχουν αποδείξεις πως η μικρή Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ, ωστόσο μέχρι στιγμής καμία δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα.

«Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι ο άνδρας που έχει αναγνωριστεί ως ο βασικός ύποπτος είναι αυτός που διέπραξε το έγκλημα και δεν ψάχνουμε κάποιον άλλο», υποστηρίζει ο Γερμανός εισαγγελέας.

Οι ερευνητές της υπόθεσης ευελπιστούν να απαγγείλουν κατηγορίες στον Γερμανό Μπρίκνερ έως το τέλος του καλοκαιριού. Για το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, ο Γερμανός Μπρίκνερ ζούσε στην περιοχή της Αλγκάρβε στην Πορτογαλία. Κατά το διάστημα αυτό άλλαζε συχνά επαγγέλματα, ενώ είναι γνωστό πως προέβαινε συχνά σε διαρρήξεις σπιτιών και τουριστικών καταλυμάτων.

Οι Γερμανοί κατήγοροι αποκάλυψαν πως ο Μπρίκνερ φαίνεται να είχε λάβει μια κλήση από πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου τη βραδιά που εξαφανίστηκε το παιδί.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπρίκνερ βρίσκεται στη φυλακή για εμπορία ναρκωτικών και σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η ποινή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα