Στο νοσοκομείο με κορονοϊό και ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό και ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ

Ένας από τους κοντινούς στον Ντόναλντ Τραμπ πολιτικούς, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αποφάσισε μάλιστα, προληπτικά όπως είπε, να μπει στο νοσοκομείο, λίγες ώρες μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Κρις Κρίστι, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσε χθες Σάββατο (03.10.2020) πως αποφάσισε να μπει σε νοσοκομείο προληπτικά, αφού διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός).«Σε συνεννόηση με τους γιατρούς μου, έκανα εισαγωγή στο Morristown Medical Center», ανέφερε ο Κρίστι. «Αν και αισθάνομαι καλά κι έχω μόνο ελαφριά συμπτώματα, λόγω του ιστορικού μου με το άσθμα αποφασίσαμε ότι αυτό είναι σημαντικό προληπτικό μέτρο».

Ο Κρίστι είναι απλά ακόμη ένας στη λίστα με τους… συνεργάτες ή τους κοντινούς στον Ντόναλντ Τραμπ ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Στη λίστα αυτή προστέθηκε επίσης κι ένας τρίτος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που είναι μέλος της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων. Πρόκειται για τον Ρομπ Τζόνσον, ο οποίος εκπροσωπεί το Ουισκόνσιν στη Γερουσία.

Εκπρόσωπός του δήλωσε πως ο πολικός προφανώς εκτέθηκε σε κάποιον φορέα του ιού την περασμένη εβδομάδα. Αισθάνεται καλά και «δεν παρουσιάζει συμπτώματα» της COVID-19, πάντως θα παραμείνει σε καραντίνα.

Ο Τζόνσον και άλλοι δύο γερουσιαστές της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων (η οποία θα κληθεί να εγκρίνει τον διορισμό της Έιμι Κόνι Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο, που εισηγείται ο Τραμπ, προτού αποφανθεί η ολομέλεια) ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι μολύνθηκαν.

Οι ακροάσεις για τον διορισμό της Μπάρετ αναμένεται να αρχίσουν στις 12 Οκτωβρίου, μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι δύο από τους γερουσιαστές είχαν πάει στον Λευκό Οίκο για την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Μπάρετ, το περασμένο Σάββατο. Κι άλλοι άνθρωποι που είχαν πάει σε αυτή την εκδήλωση έχουν προσβληθεί. Ο Τζόνσον, πάντως, δεν είχε πάει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα