Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να κάνει ότι και το 1922

Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να κάνει ότι και το 1922

Με ηχηρά μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό προσπαθεί να εξυψώσει σήμερα η τουρκική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία το εθνικό φρόνημα των πολιτών ανήμερα της εθνικής επετείου για τη νίκη της Τουρκίας κατά της Ελλάδας το 1922.

Η Τουρκία έτοιμη να κάνει ότι και το 1922, λέει ο Ερντογάν στο μήνυμα της επετείου της σφαγής

Οι Τούρκοι γιορτάζουν  την “Ημέρα της νίκης”… Είναι η επικράτηση των δυνάμεων του Κεμάλ και η σφαγή των Ελλήνων που ακολούθησε…Στο μήνυμά του ο Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει τα ίδια για τα συμφέροντά της.

«Το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες», λέει και προσθέτει ερχόμενος στο σήμερα:

«Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε όλες τις παγίδες ενάντια στη χώρα μας στη Βόρεια Συρία, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την κατάσχεση των δικαιωμάτων του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν, επισκέφτηκε στο μαυσωλείο του Ατατούρκ στην Άγκυρα, όπου κατέθεσε στεφάνι, ενώ στην ομιλία του τόνισε και πάλι την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να αντιμετωπίσει κάθε απειλή είτε προέρχεται από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό.

«Ο αμείλικτος αγώνας μας ενάντια στις απειλές κατά της εθνικής μας επιβίωσης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αποτελεί απόδειξη της αποφασιστικότητάς μας.Καμία δύναμη δεν μπορεί εμποδίσει την Τουρκία από τους στόχος της για το 2023».

Αργότερα θα δεχθεί ευχές στο Λευκό Παλάτι και θα παραθέσει δεξίωση.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έχει δημοσιοποιήσει στα μέσα κοινωνική δικτύωσης επετειακά βίντεο.

 

ΠΗΓΕΣ: militaire, sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα