Εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς δύο δάσκαλοι Αγγλικών – Φόβοι για εμπόριο οργάνων

Εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς δύο δάσκαλοι Αγγλικών – Φόβοι για εμπόριο οργάνων

Υπάρχουν φόβοι ότι οι δύο δάσκαλοι Αγγλικών που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς μέσα σε εβδομάδες στο εξωτερικό έχουν απαχθεί, ώστε τα σώματα τους να χρησιμοποιηθούν για εμπόριο οργάνων.

Ο 22χρονος John Bothma και ο 28χρονος Mushfiq Daniels ήταν προγραμματισμένο να πετάξουν στη Νότια Αφρική λίγο πριν τη λήξη των θεωρήσεων τους (visa), αλλά εξαφανίστηκαν όταν επισκέφθηκαν το Ho Chi Minh City, στο Βιετνάμ.

Δεν υπάρχει ίχνος του Bothma από τις 18 Μαΐου και του Daniels από τις 3 Ιουλίου και τώρα επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας της Νότιας Αφρικής φοβάται ότι κυκλώματα εμπορίου οργάνων τους έχουν απαγάγει.

Νωρίτερα φέτος οι βιετναμέζικες αρχές εξάρθρωσαν μια εγκληματική σπείρα που πωλούσε νεφρά στη μαύρη αγορά σε μια χώρα όπου υπάρχει τεράστια έλλειψη δωρητών για τα σημαντικότερα όργανα.

Το εμπόριο οργάνων βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα με τεράστια κέρδη για την παράνομη αφαίρεση τμημάτων του σώματος.

Τώρα ο 67χρονος ιδρυτής της ανθρωπιστικής οργάνωσης Gift of the Givers στην Αφρική, δρ. Imtiaz Sooliman πιστεύει ότι έχουν πέσει θύματα του εμπορίου οργάνων.

Ο δρ. Sooliman έχει προσεγγίσει και τις δύο οικογένειες για να χρησιμοποιήσει τις εκτεταμένες επαφές και την εμπειρία του σε όλο τον κόσμο για να προσπαθήσει να ανακαλύψει τι συνέβη πραγματικά στους δύο Βρετανούς

Δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, αλλά και οι δύο δάσκαλοι ήταν υγιείς και ανυπομονούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ήταν υπήκοοι της Νότιας Αφρικής που διδάσκουν αγγλικά στα νεαρά παιδιά του Βιετνάμ σε απομακρυσμένες πόλεις

Όλα τα υπάρχοντά τους και τα ρούχα τους βρίσκονταν ακόμα στα καταλύματά τους στις απομακρυσμένες πόλεις, όπου δίδασκαν αγγλικά, αλλά οι αρχές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν κανέναν τους.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα