Νευρικός, ευέξαπτος και θαυμαστής του Τραμπ ο μακελάρης του Τέξας

«Έγκλημα μίσους» χαρακτηρίζουν οι Αρχές του Τέξας το μακελειό με τους 20 νεκρούς και τους 26 τραυματίες σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο.

Δράστης της σφαγής είναι ο Πάτρικ Κρούσιους, 21 ετών, κάτοικος προαστίου του Ντάλας, ο οποίος στο «μανιφέστο» που είχε συντάξει καταγγέλλει την «εισβολή των ισπανόφωνων στο Τέξας» κι αναφέρεται στη σφαγή που διέπραξε λευκός ρατσιστής σε τεμένη στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας (15η Μαρτίου, 51 νεκροί).

Σε στιγμιότυπο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που μεταφόρτωσε στο Διαδίκτυο ο τηλεοπτικός σταθμός KTSM, ο νεαρός εικονίζεται να κινείται προς το πολυκατάστημα με ένα τουφέκι στα χέρια και τα αυτιά του καλυμμένα με ωτοασπίδες σκοπευτηρίου.

Ο ίδιος άρχισε να ρίχνει με το όπλο του χθες το πρωί στον χώρο έξω από το πολυκατάστημα Walmart, που προτιμούν πολλά μέλη της κοινότητας των λατινοαμερικάνων του Ελ Πάσο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του, πρόκειται για έναν μοναχικό άνδρα που από μαθητής ακόμα καθόταν μόνος, ακόμα και μέσα στο λεωφορείο που τον μετέφερε στο σχολείο. Συχνά μιλούσε αρνητικά και σχολίαζε συμμαθητές του, ενώ περπατούσε ανάμεσα στα άλλα παιδιά του σχολείου χωρίς να έχει κάποια αλληλεπίδραση μαζί τους. «Κανείς δεν τον γνωρίζει πραγματικά» λέει ο γείτονάς του και πατέρας συμμαθητών του.

Ένας νεαρός που βρισκόταν στην ίδια αίθουσα διδασκαλίας τον περιγράφει ως νευρικό και ευέξαπτο, αλλά σημειώνει ότι ήταν ένα καλό παιδί.

Ο λογαριασμός του στο Twitter έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αποθέωνε συχνά τον Ντόναλντ Τραμπ, ειδικά για θέματα που αφορούσαν στο τείχος για τους πρόσφυγες.

ΗΠΑ: Δύο επιθέσεις ενόπλων μέσα σε 13 ώρες στοίχισαν τη ζωή σε 29 ανθρώπους

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα