Ο κυκλώνας Μπάρι στη Λουϊζιάνα - Εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα

Ο κυκλώνας Μπάρι στη Λουϊζιάνα - Εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα

Ο κυκλώνας Μπάρι αφίχθη στις ακτές της Λουϊζιάνα και εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα, συνεχίζοντας την αργή πορεία του στην περιοχή, όπου οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης της, της Νέας Ορλεάνης απηύθυναν προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σοβαρών πλημμυρών.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NCH), το οποίο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι ο Μπάρι είχε αναβαθμιστεί στον πρώτο κυκλώνα του Ατλαντικού για το 2019, ανέφερε ότι η καταιγίδα έκοψε ταχύτητα, καθώς έφθασε στην ξηρά, κοντά στο Ιντρακόσταλ Σίτι, στη Λουïζιάνα, με τους ανέμους να πνέουν στα 115 χλμ/ώρα.

«Αναμένεται περαιτέρω εξασθένιση, καθώς ο Μπάρι κινείται προς το εσωτερικό και αναμένεται να εξασθενίσει σε τροπική ύφεση αύριο» σημειώνεται στο τελευταίο ανακοινωθέν του NHC.

Η καταιγίδα θα μπορούσε ακόμη να προκαλέσει επικίνδυνες βροχοπτώσεις και πλημμύρες και άνοδο της στάθμης των υδάτων στις παράκτιες περιοχές, νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης και στο Μπατόν Ρουζ.

Εντούτοις, ο κίνδυνος εκτεταμένων πλημμυρών από την υπερχείλιση του ποταμού Μισισιπή φαίνεται πως έχει παρέλθει.

«Προτρέπουμε τους κατοίκους και τους τουρίστες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση» είπε η Λατόγια Καντρέλ, η δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες, σημείωσε η δήμαρχος, προβλέπουν ότι το ύψος της βροχής αναμένεται μεταξύ 25 και 50 εκατοστών στην πόλη, «ακόμη και μεγαλύτερο» σε ορισμένες συνοικίες.

«Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα είναι σημαντικές, στην πραγματικότητα καταγράφονται ήδη σε μεγάλο βαθμό σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας» τόνισε ο κυβερνήτης της Λουϊζιάνα Τζον Μπελ Έντουαρτς.

Στην πολιτεία της Λουϊζιάνας, στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ, οι μνήμες του τρομακτικού κυκλώνα Κατρίνα το 2005 παραμένουν ζωντανές, με τον θάνατο περισσότερων από 1800 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 1000 και πλέον στη Νέα Ορλεάνη. Τα φράγματα που προστάτευαν την πόλη είχαν υποχωρήσει, πλημμυρίζοντάς την σε ποσοστό 80%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα