Έρχεται ο χημικός ευνουχισμός για τους παιδεραστές στην Ουκρανία

Έρχεται ο χημικός ευνουχισμός για τους παιδεραστές στην Ουκρανία

Αντιμέτωποι με τον ευνουχισμό, μέσω χημικής έγχυσης, θα είναι εφεξής οι καταδικασμένοι παιδεραστές και βιαστές στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους νέους νόμους που τίθενται σε εφαρμογή.

Η νομοθεσία θα εφαρμόζεται σε χιλιάδες άνδρες, ετησίως, ηλικίας μεταξύ 18 και 65 ετών που έχουν κριθεί ένοχοι βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Έτσι, ο παιδεραστές θα αντιμετωπίσουν τον «καταναγκαστικό χημικό ευνουχισμό», στο πλαίσιο του νέου συστήματος.

Αυτό περιλαμβάνει την αναγκαστική έγχυση αντι-ανδρογόνων φαρμάκων, που αποτελούνται από χημικές ουσίες, οι οποίες «θα μειώνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα και τη λίμπιντο», ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, Ukrinform.

Ο νόμος θα ισχύει για όλους τους βιασμούς και την σεξουαλική κακοποίησης παιδιών, που βρίσκονται λίγο πάνω ή κάτω από την ηλικία της εφηβείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2017 καταγράφηκαν 320 βιασμοί παιδιών στην Ουκρανία, ωστόσο οι περιπτώσεις που δεν έχουν αναφερθεί, εκτιμάται πως είναι χιλιάδες. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας, δήλωσε: «Πέντε παιδιά βιάστηκαν σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, μέσα σε μόλις 24 ώρες. Και αυτά είναι τα εγκλήματα που οι γονείς ανέφεραν στην αστυνομία, παρά τον φόβο και την ανησυχία τους να το κάνουν».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα