Η Μέι απελαύνει 23 Ρώσους διπλωμάτες για τον Σκριπάλ - Με αντίμετρα απειλή η Ρωσία

Η Ρωσία είναι ένοχη για την δηλητήρίαση του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, δήλωσε κατηγορηματικά η  πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ανακοινώνοντας την απέλαση 23 ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες, ενώ όλες οι επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών ακυρώνονται, με πρώτο «θύμα» της απόφασης αυτής τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είχε προσκληθεί να επισκεφθεί τη χώρα, ενώ και οι βρετανοί υπουργοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

Απειλεί με αντίμετρα η Ρωσία

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αλεξάντερ Γιακοβένκο "προειδοποίησε" το Λονδίνο για τη λήψη αντιμέτρων εάν η Βρετανία απελάσει ρώσους διπλωμάτες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εξάλλου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται στις 19.00 GMT (21.00 ώρα Ελλάδος) κατόπιν αιτήσεως του Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την ενημέρωση των μελών του σχετικά με την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε δώσει διορία στην κυβέρνηση της Ρωσίας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης απαιτώντας να δοθούν εξηγήσεις στο Λονδίνο για το πώς μπόρεσε ο παράγοντας "Ναβιτσόκ", τον οποίο είχε αναπτύξει ο σοβιετικός στρατός, να χρησιμοποιηθεί  στην επίθεση εναντίον ενός ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου στη βρετανική επικράτεια. Η Ρωσία δεν απάντησε, αψηφώντας τη διορία.

"Η Ρωσία δεν πρόκειται να απαντήσει στο τελεσίγραφο του Λονδίνου πριν να λάβει δείγματα της χημικής ουσίας" που οι βρετανικές αρχές έχουν συμπεράνει ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκρίπαλ, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν έχει καμία ανάμειξη.

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: