Πανελλήνιες 2023: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και πότε οι Βάσεις εισαγωγής;

Πανελλήνιες 2023: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και πότε οι Βάσεις εισαγωγής;

Με τις Πανελλήνιες 2023 να βαίνουν προς το τέλος, πολλοί υποψήφιοι αναζητούν πότε βγουν τα αποτελέσματα των βαθμολογιών και στη συνέχεια οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Δείτε αναλυτικά, λοιπόν, τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τις ημερομηνίες που θα βγουν τα αποτελέσματα των βαθμών στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες, πότε θα υποβάλλουν το Μηχανογραφικό και πότε οι βάσεις εισαγωγής.

Πότε βγαίνει η βαθμολογία, πότε υποβάλλεται μηχανογραφικό
Αναλυτικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν τους υποψήφιους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας, έχουν ως εξής:

Τετάρτη 28 ή Πέμπτη 29 Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση βαθμολογιών στα μαθήματα Γενικής Παιδείας. Οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ https://results.it.minedu.gov.gr/ και σταλούν στους υποψήφιους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Τετάρτη 5 ή Πέμπτη 6 Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα. Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα (ΕΔΩ) https://results.it.minedu.gov.gr. Επίσης, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον είχαν ήδη αιτηθεί σχετικά στο gov.gr.

Μέχρι Δευτέρα, 17 Ιουλίου, θα έχουν διορία οι υποψήφιοι να υποβάλουν το Μηχανογραφικό 2023 για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για την εισαγωγή τους σε Δημόσια ΙΕΚ.

Στο διάστημα 26-28 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

Τα επόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες
Ακολουθούν οι εξετάσεις:

 Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα