Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος άσκησε σε τρία στελέχη του ΟΣΕ μετά τις απολογίες τους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή πέρασαν μέλη της επιτροπής μετατάξεων και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη σχετικά με τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη.
Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των στελεχών του ΟΣΕ τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Τι υποστήριξαν
Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

 Παράλληλα, αύριο έρχονται στην Ελλάδα, 4 Ιταλοί για την αποκωδικοποίηση του καταγραφικού και ίσως υπάρξουν νέα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα