Η βόμβα στο Περιστέρι, το στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού και ο διαγωνισμός για τα κυλικεία

Η βόμβα στο Περιστέρι, το στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού και ο διαγωνισμός για τα κυλικεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πολυκατοικία στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν αποκτήσει ήδη «εικόνα» για το ποιος μπορεί να ήταν ο στόχος των δραστών. Η επικρατέστερη εκδοχή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι να πρόκειται για ένα «μήνυμα εκφοβισμού» με στόχο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού που διαμένει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία που στοχοποιήθηκε.

Η συγκεκριμένη γυναίκα ανήκει, όπως λένε οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, σε επιτροπή που είναι αρμόδια για τους διαγωνισμούς για τα κυλικεία σε χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού σε τουριστικούς προορισμούς. Μάλιστα, πρόσφατα έγινε ένας τέτοιος διαγωνισμός και έτσι η Αστυνομία θα εξετάσει εάν πίσω από την έκρηξη μπορεί να κρύβεται κάποιος «δυσαρεστημένος» με τα αποτελέσματα.

Ο σύζυγος του στελέχους του υπουργείου Πολιτισμού είναι επιθεωρητής στο υπουργείο Εργασίας, ωστόσο, δεν είχε αναλάβει κάποια υπόθεση που θα μπορούσε να τον έχει καταστήσει στόχο.

Σημειώνεται πάντως ότι η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι οι αρχικές και μένει να αποδειχθεί εάν ισχύουν.

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη στην πολυκατοικία στο Περιστέρι προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου, σε δύο αυτοκίνητα και σε δύο μηχανές.

Οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας περισυνέλεξαν μεταλλικό δοχείο που έφερε ίχνη έκρηξης, βραδύκαυστα φυτίλια μαύρου χρώματος, δεματικά και μεταλλικό δοχείο που έφερε την εκρηκτική ύλη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης τοποθέτησε τη βόμβα στην είσοδο της διώροφης πολυκατοικίας και εξαφανίστηκε χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα