Επιστρέφει το φάντασμα του σκόιλ ελικίκου - Προαγωγή στην υπηρεσιακή υπεύθυνη του φιάσκου

Επιστρέφει το φάντασμα του σκόιλ ελικίκου - Προαγωγή στην υπηρεσιακή υπεύθυνη του φιάσκου

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου συνέβη και αυτό το παράδοξο στο Υπουργείο Εργασίας. Η γενική γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης και αρμόδια για το ΕΣΠΑ, Ελένη Γιώτη, προχώρησε σε υπηρεσιακή αναβάθμιση της Πηνελόπης Αγγελοπούλου, η οποία ορίζεται πλέον αναπληρώτρια προϊσταμένη, σε μία σημαντική υποδιεύθυνση, που ασχολείται με έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μόνο, που η κυρία Αγγελοπούλου ήταν η διευθύντρια για το περιβόητο πρόγραμμα, που έμεινε στην πολιτική ιστορία ως… «σκόιλ ελικίκου» και κόστισε στον τότε υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τη θέση του στην κυβέρνηση.

Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για την υπόθεση με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης επιστημόνων μέσω συγκεκριμένων ΚΕΚ και ηλεκτρονικών πλατφορμών, με το υλικό της «εκπαίδευσης» να έχει περάσει από το… translate της Google, περιέχοντας φράσεις «μαργαριτάρια», χωρίς νόημα προφανώς, όπως το «σκόιλ ελικίκου», το «Μέτζη του νέουκτη» και άλλα παρόμοια, που έδωσαν τροφή για άπειρο τρολάρισμα στα σόσιαλ μίντια.

Η απόφαση της γενικής γραμματέως κυρίας Γιώτη αναφέρει τα εξής:

«Ορίζουμε αναπληρώτρια Προϊσταμένη της ΕΔ ΕΣΠΑ ΥπΕΚΥΠ την Πηνελόπη Αγγελοπούλου, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης ΙΙΙ: Συντονισμού, Ωρίμανσης, Υλοποίησης και Υποστήριξης της Υλοποίησης Έργων Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Προϊσταμένου της ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥΠ, κατ΄ εφαρμογήν της παραγράφου 6α) του άρθρου 33 του ν. 4914/2022».

Γ. Μ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα