Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου επειδή φορούσε φανέλα ομάδας

Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου επειδή φορούσε φανέλα ομάδας

Οι εφιαλτικές μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ξύπνησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε ένα ακόμη περιστατικό ακραίας οπαδικής βίας μεταξύ νεαρών.

Δυο άτομα πλησίασαν έναν 16χρονο και επειδή δεν τους άρεσε η ποδοσφαιρική φανέλα που φορούσε, άρχισαν να τον χτυπούν με μανία ακόμη και με σιδηρογροθιά για να τη βγάλει. Το παιδί μεταφέρθηκε χτυπημένο στο νοσοκομείο.

«Δεν του μίλησαν καν, άρχισαν να τον κυνηγάνε λόγω της μπλούζας, του έβαλαν τρικλοποδιά, τον έριξαν κάτω, κάλυψε το κεφάλι να μην χτυπηθεί περισσότερο» είπε η μητέρα του 16χρονου θύματος.

Επτά και μισή χθες το απόγευμα. Θεσσαλονίκη. Δυο άνδρες, νεαρής ηλικίας πλησιάζουν τον 16χρονο μαθητή, που φορά μπλούζα ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης. Αρχίζουν να τον κλωτσούν, να τον χτυπούν στο κεφάλι και το σώμα, μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών.

Η επίθεση στον 16χρονο έγινε στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Καραόλη και Πανεπιστήμιου οι γείτονες έτρεξαν να βοηθήσουν το ανήλικο παιδί, οι δράστες ωστόσο δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμη ένα νεαρό παιδί και μια γυναίκα.

«Έφερα την εικόνα του Άλκη…»

Η βάναυση επίθεση «ξύπνησε» μνήμες από την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού το Φεβρουάριο του ’22.

«Όταν με πήραν τηλέφωνο τρομοκρατήθηκα, έχασα το παιδί μου, έφερα την εικόνα του Άλκη για τις ομάδες» ανέφερε η μητέρα του 16χρονου.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής είναι το τρίτο συνεχόμενο περιστατικό οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν πάνε στοχευμένα, σε συνδέσμους. Πάνε απλά κουτουρού σε όποιον βρούνε» λέει κάτοικος της περιοχής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν νεαρό 21 ετών ενώ αναζητούν τον συνεργό του. Σε βάρος του συλληφθέντα, η εισαγγελέας που είναι στην έδρα της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του, ισχυριζόμενος ότι ο 16χρονος τον εξύβρισε. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και παραμένει υπό κράτηση . Ο ανήλικος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, και αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα