Μύκονος: Πώς το άλλοτε γραφικό, φτωχό, κυκλαδίτικο νησί, μετατράπηκε σε προορισμό του διεθνούς τζετ σετ

Μύκονος: Πώς το άλλοτε γραφικό, φτωχό, κυκλαδίτικο νησί, μετατράπηκε σε προορισμό του διεθνούς τζετ σετ

Η Μύκονος έχει πλέον είτε φανατισμένους θαυμαστές είτε φανατισμένους εχθρούς.

Η πρώτη επίσκεψη στο νησί έγινε από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή το 1873. Οι επιστήμονές της είχαν ήδη ξεκινήσει τις ανασκαφές στη Δήλο αλλά επειδή η Δήλος δεν κατοικούνταν, οι επιστήμονες χρειαζόντουσαν ένα μέρος να κοιμηθούν.

Η Μύκονος ήταν η λύση και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αστική τάξη της Αθήνας ξεκινάει να ανακαλύπτει το μυστικό του νησιού. Το νησί στην αρχή είχε μόνο μία γεννήτρια και σχεδόν καθόλου ρεύμα.

Την δεκαετία του 90’ η Μύκονος ξεκινάει να έχει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα με διάφορα μπαρ. Ο Ωνάσης και η Μαρία Κάλλας ξεκίνησε να διαφημίζουν το νησί στο εξωτερικό και οι απλοί ψαράδες ανοίγουν μπαράκια και ξεκίνησαν να σερβίρουν τους ξένους.

Οι Μυκονιάτες ήταν υπερ του τουρισμού. Η Μύκονος γέμισε από δημόσια πρόσωπα, από τον βασιλιά Κωνσταντίνο μέχρι τον Ελύτη.

Την δεκαετία του 60’ ξεκινούν να έρχονται και διάσημοι του Χόλυγουντ στο νησί. Τέλη της δεκαετίες τοπ νησί είχε πάψει να είναι αυτό που ήταν κάποτε!

Από το 2000 μετατρέπεται στο νησί των ξέφρενων πάρτι.

Σήμερα, βρίσκεται στα 5 πιο γνωστά νησιά του κόσμου. Παρόλα αυτά οι κάτοικοι λένε πως ένα κάποιος ψάξει μπορεί να βρει ακόμα «διαμαντάκια» που θυμίζουν την αίγλη του παρελθόντος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα