Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση σε ΚΤΕΛ, λιμάνια, αεροδρόμια - Με τι καιρό ταξιδεύουν οι εκδρομείς

Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση σε ΚΤΕΛ, λιμάνια, αεροδρόμια - Με τι καιρό ταξιδεύουν οι εκδρομείς

Αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μαζικές εξόδους των τελευταίων ετών.

Από τα διόδια Κορίνθου και Λαμίας έχουν περάσει 270.000 αυτοκίνητα έως αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ενώ στα πλοία και τα ΚΤΕΛ, η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Με πληρότητα 90% αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ περισσότερα είναι και τα δρομολόγια και στα ΚΤΕΛ.

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά:

Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή (6 π.μ. – 6 π.μ.), από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν 72.200 οχήματα, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών, 50.620 οχήματα. Παρόμοια εικόνα και στα διόδια των Μαλγάρων, με τα αυτοκίνητα που πέρασαν χθες, Μεγάλη Πέμπτη, να ανέρχονται 14.782.

Τα πλοία και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αναχωρούν με πληρότητα έως και 100%, ενώ και τα αεροπλάνα είναι γεμάτα, με πληρότητα 85 – 90%.

Εν τω μεταξύ, σε λειτουργία εντάσσονται από σήμερα επιπλέον δρομολόγια στον Προαστιακό, στις διαδρομές Αθήνα – Μέγαρα – Αθήνα και Αθήνα – Κιάτο – Αθήνα.

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας

Σε ισχύ είναι τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ και σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων, στις εθνικές οδούς, έως τις 16.00 το μεσημέρι.

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, έχει προγραμματίσει τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας.

Με τι καιρό ταξιδεύουν οι εκδρομείς

Ο καιρός φαίνεται πως είναι σύμμαχος των εκδρομέων σήμερα, αφού σε ολόκληρη τη χώρα επικρατεί ηλιοφάνεια, κάτι που αναμένεται να αλλάξει από το απόγευμα, με βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά και τα βόρεια.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσει συννεφιά, με βροχές σε Επτάνησα, δυτική Στερεά, Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, έως 26 βαθμούς Κελσίου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα