Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Μαθήματα ζωής από την κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Μαθήματα ζωής από την κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια

Η κόρη του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια, μίλησε για τον αυτισμό και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για όσους βρίσκονται στο φάσμα.
 
 Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού είναι μία καλή ευκαιρία για να ενημερωθούμε για αυτόν και να μάθουμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία. Σε αυτό βοηθάνε και οι ιστορίες ανθρώπων που έχουν αυτισμό, όπως η Άρια, η κόρη του μεγάλου μπασκετμπολίστα, Δημήτρη Παπανικολάου.

Η Άρια βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό έκανε μια συγκινητική εξομολόγηση στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

Η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε πώς όταν την ενημέρωσαν οι γονείς της πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερε τι να πει. Η ίδια είπε στην κάμερα της εκπομπής:

“Όταν μου είπαν οι γονείς μου ότι βρίσκομαι στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερα τι να πω. Ένιωθα πως ήμουν μέσα σε ένα κλουβί και δε μπορούσα να απελευθερωθώ αλλά ελευθερώθηκα. Δε θέλω κανένας άλλος άνθρωπος να πληγώνει κάποιον άλλο. Στην αρχή, δεν τα πήγαινα τόσο καλά με τα παιδιά στο σχολείο γιατί δέχτηκα bullying και με πλήγωναν αυτά που έλεγαν”, τόνισε η Άρια Παπανικολάου και πρόσθεσε:

“Τώρα νιώθω λίγο καλύτερα. Βρήκα φίλους και με δεχτήκανε γι’ αυτό που είμαι. Μιλάω ιαπωνικά. Μου αρέσει να ζωγραφίζω, από τα μαθήματα δε μου αρέσει η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα ισπανικά που με έβαλε η μητέρα μου να τα κάνω για να μάθει εκείνη. Ο μπαμπάς έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν παιδάκι, τον έβλεπα κάποιες φορές.

Στα παιδιά με αυτισμό που μας ακούνε θέλω να πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους. Τα όνειρά μου είναι να παντρευτώ, να κάνω παιδιά και να δανείζω τη φωνή μου σε καρτούν σε γιαπωνέζικα anime”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα