Μαρία Τσάλλα: Αυτή είναι η παραεκκλησιαστική οργάνωση που την βοήθησε να αποκτήσει ελληνικά έγγραφα

Μαρία Τσάλλα: Αυτή είναι η παραεκκλησιαστική οργάνωση που την βοήθησε να αποκτήσει ελληνικά έγγραφα

Μια παραθρησκευτική οργάνωση ενδεχομένως να είχε σχέση με την Ρωσίδα κατάσκοπο Ιρίνα Αλεξάντροβνα – Σμίρεβα η οποία κυκλοφορούσε με την κωδική ονομασία «Μαρία Τσάλλα». 

Η κατάσκοπος, η οποία συστηνόταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος με πλεκτά στο Παγκράτι εγκατέλειψε τη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου και πλέον οι έρευνες στρέφονται στον εντοπισμό του δικτύου υποστήριξης της ώστε να αποκτήσει τα ελληνικά έγγραφα με τα στοιχεία ενός βρέφους που πέθανε στη γέννα.

Σύμφωνα με το Mega, η προσοχή στρέφεται σε μία «εκκλησία» μιας παραχριστιανικής οργάνωσης στην οποία η φερόμενη μητέρα της «Μαρίας Τσάλλα» φαίνεται να ήταν τακτικό μέλος. Ειδικότερα η αίρεση έχει έδρα ένα γωνιακό διαμέρισμα στη Δάφνη κοντά στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στη Γλυφάδα, και ονομάζεται αδελφότητα «Αναγέννηση της Γλυφάδας». Διατηρεί μάλιστα και κανάλι στο YouTube μέσω του οποίου αποκαλύπτουν την δράση τους.

Σημειώνεται ότι από το 2020 και μετά η συγκεκριμένη αίρεση έχει αποδυναμωθεί, καθώς εκτός από τη σελίδα του YouTube, η εκκλησία δεν λειτουργεί και δεν φαίνονται συχνά μέλη της στον χώρο.

Έτσι «παγίδεψαν» τον 75χρονο

Το 2018 που ήρθε στην Ελλάδα η κατάσκοπος όμως το κύκλωμα ήξερε την πληροφορία πως η Αναστασία Τσάλλα, ήταν τακτικό μέλος της αδελφότητας και γνώριζε τον 75χρονο που παγίδεψαν ώστε να υπογράψει ως μάρτυρας προκειμένου η Ιρίνα Σμίρεβα να εκδώσει ελληνική ταυτότητα ως Μαρία Τσάλλα.

Το 2018 το κύκλωμα κατασκοπείας βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο του. Τηλεφωνούν στον 75χρονο άνδρα προσποιούμενοι την παλιά του γειτόνισσα και μέλος της αίρεσης και του ζητούν να πάει στο Αλιβέρι παραμονή Χριστουγέννων του 2018 για να υπογράψει για την έκδοση ταυτότητας της «Μαρίας Τσάλλα».

«Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από τη μητέρα. Πέθανε τώρα ο πατέρας, ας πούμε και μου λέει, ξέρεις έχουμε πάει εκεί. Πέθανε ο τάδε και μου λέει η Ελληνίδα τώρα μάνα, φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε για να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει», δήλωσε ο 75χρονος.

«Με παρακάλεσε τότε στο τηλέφωνο και μου λέει σε παρακαλώ επειδή έχω δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο και της λέω εντάξει. Να βεβαιώσεις αυτό δηλαδή ότι ήταν αυτή εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε αυτό δεν ήταν στον αέρα αυτό δηλαδή», συμπλήρωσε ο 75χρονος.

Ήταν τέτοιο το δέσιμό του με μια γυναίκα πολύ μικρότερης ηλικίας που έμενε και αλλού που τον οδήγησε να τη βοηθήσει τόσο πολύ, ώστε να μεταβεί στη Χαλκίδα, στο Αλιβέρι για να επιβεβαιώσει.

Ο 75χρονος δεν γνώριζε πως η πραγματική Αναστασία Τσάλλα είχε πεθάνει πριν από 5 χρόνια και πως αυτή με την οποία μιλούσε στο τηλέφωνο ήταν μυστική πράκτορας. Ουσιαστικά παγιδεύτηκε μέσω ενός τηλεφωνήματος και βοήθησε καταλυτικά στην «ελληνοποίηση» μιας Ρωσίδας κατασκόπου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα