Αττικό Πάρκο: Σύγκληση Επιτροπής Κτηνιάτρων για το τιγράκι - Απομακρύνεται το σενάριο ευθανασίας

Αττικό Πάρκο: Σύγκληση Επιτροπής Κτηνιάτρων για το τιγράκι - Απομακρύνεται το σενάριο ευθανασίας

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ζήτησε τη σύγκληση Επιτροπής Κτηνιάτρων για να αποφασίσει πώς θα διαχειριστούν την 4μηνών τίγρη, που εντοπίστηκε στα σκουπίδια κοντά στο πάρκο.

Η 4 μηνών τίγρης πήρε το όνομα Χασίγια, που σημαίνει το κορίτσι που σηκώθηκε.

Η συνάντηση για την σύγκληση επιτροπής κτηνιάτρων, η οποία θα αποφασίσει πώς θα κινηθούν ιατρικά οι αρμόδιοι για την υγεία της τίγρης αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν κατά τις ίδιες πληροφορίες Έλληνες και ξένοι κτηνίατροι.

Η κατάσταση της υγείας της Χασίγια είναι σαφώς βελτιωμένη, όπως δήλωσε στο enikos.gr, ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

Εχει πάρει βάρος
«Δέχεται τροφή και έχει πάρει βάρος έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες από τότε που το βρήκαμε κάτω από τον κάδο απορριμμάτων. Συνεχίζει βέβαια να έχει πρόβλημα στα πίσω άκρα. Περιμένουμε και τις διαγνώσεις από τις εξετάσεις που έχουμε στείλει σε Ελλάδα και εξωτερικό, -σε ένα κέντρο της Ευρώπης και σε ένα των ΗΠΑ -για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Στόχος μας είναι να μπορέσει να περπατήσει κάποια στιγμή».

Διευκρίνισε ακόμα ότι το σενάριο της ευθανασίας απομακρύνεται αν και την απόφαση αυτή θα την λάβουν οι αρμόδιες αρχές.

Αποκάλυψε δε, ότι «οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο με το αυτοκίνητο που σταμάτησε στις 11:30 το βράδυ κοντά στους κάδους των απορριμμάτων. Αν ακολουθηθεί η πορεία του αυτοκινήτου μέσω των καμερών που υπάρχουν στον δρόμο που οδηγεί στο πάρκινγκ του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, θα βρουν το αυτοκίνητο και την πινακίδα του και μπορεί να διαπιστωθεί πού ανήκει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα