Τέμπη: Νέες πληροφορίες για τον 59χρονο σταθμάρχη - Με 200 ώρες λιγότερες η εκπαίδευση του

Τέμπη: Νέες πληροφορίες για τον 59χρονο σταθμάρχη - Με 200 ώρες λιγότερες η εκπαίδευση του

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον 59χρονο σταθμάρχη της Λάρισας, που έχει ήδη προφυλακιστεί για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των αρμόδιων αρχών για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή Live News, ο κατηγορούμενος σταθμάρχης φέρεται να έχει κάνει 200 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης λιγότερες, σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε  έγγραφο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΣΕ, που προσδιορίζει την χρονική διάρκεια που είχε η εκπαίδευση των σταθμαρχών.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η θεωρητική εκπαίδευση των σταθμαρχών είχε διάρκεια 712 ωρών. Η εκπαίδευση γίνεται 6 φορές την εβδομάδα για 8 ώρες την ημέρα και γίνεται στην αίθουσα VIP του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο 59χρονος κατηγορούμενος «βαπτίστηκε» σταθμάρχης μόλις σε 2,5 μήνες, καθώς σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του η εκπαίδευσή του διήρκησε από την 1η Αυγούστου 2022 έως τις 21 Οκτωβρίου 2022.

Προκύπτει, δηλαδή, ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας δεν είχε ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ώρες εκπαίδευσης, καθώς υπολείπονταν ακόμη 200 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα