Πρώην σταθμάρχης για ΟΣΕ: Το σύστημα είναι πολλαπλάσια σάπιο από αυτό που φαντάζεστε

Πρώην σταθμάρχης για ΟΣΕ: Το σύστημα είναι πολλαπλάσια σάπιο από αυτό που φαντάζεστε

Ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, μίλησε για τα προβλήματα του ΟΣΕ. Μάλιστα, τόνισε ότι το σύστημα στους σιδηροδρόμους είναι «πολλαπλάσια» σάπιο «από αυτό που φαντάζεστε», με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Αποστολέρης ανέλυσε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον ΟΣΕ, αφού οι αποκαλύψεις για το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη δεν έχουν τέλος. 

Αρχικά, ο κ. Αποστολέρης αναφέρθηκε στον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτούσε επίμονα τον σταθμάρχη αν έχει πάρει σωστή πορεία και προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας, έχοντας αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην γραμμή που βρισκόταν.

«Ο άνθρωπος αυτός δεν περίμενε να έρθει τρένο πάνω του γι’ αυτό και δεν επικοινώνησε με τους Νέους Πόρους. Μπορεί να ανησύχησε αφού δεν απαντούσε η Λάρισα, γιατί βρίσκεται σε άλλο επίπεδο στον πλανήτη, αλλά δεν ανησύχησε ότι θα ερχόταν ένα τρένο απέναντί του», δήλωσε ο πρώην σταθμάρχης Βόλου.

Μάλιστα, εξήγησε ότι η τραγωδία στα Τέμπη θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν τα δύο τρένα συγκρούονταν εντός του τούνελ των Τεμπών, λέγοντας ότι «η τύχη η μεγάλη είναι ότι για ένα λεπτό δεν συγκρούστηκαν μέσα στο τούνελ. Δεν υπάρχει περίπτωση να σωνόταν κανείς».

«Το σύστημα πιο σάπιο από όσο φαντάζεστε»

Στην ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου, πόσο σάπιο είναι το σύστημα στους σιδηροδρόμους, ο κ. Αποστολέρης απάντησε «από αυτό που φαντάζεστε, πολλαπλάσιο» και συμπλήρωσε για τα Τέμπη ότι «ο επιθεωρητής έκρινε ότι πρέπει να είναι εκεί, μπορεί έκτακτα.

(…) Ο φόρτος δεν ήταν μεγάλος στη Λάρισα, ήταν απλώς μια ανεπάρκεια εγκεφαλική που έφτασε να δημιουργεί τη συμφόρηση και να έχουμε πολλαπλά εγκεφαλικά. Ο οποιοσδήποτε σταθμάρχης σε αυτήν τη θέση του 59χρονυ θα είχε λύσει τα προβλήματα σε δευτερόλεπτα. Προφανώς κάτι δε λειτουργούσε».

«Αξιοκρατία και ΟΣΕ δεν κουμπώνουν»

Μεταξύ άλλων, ο πρώην σταθμάρχης Βόλου επιβεβαίωσε ότι τα μέλη της οικογένειας του επόπτη, που είχε ζητήσει και πάρει αναρρωτική άδεια 30 ημερών μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, έχουν προσληφθεί στον ΟΣΕ τον τελευταίο χρόνο.

«Προφανώς στην Ελλάδα η πελατειακή σχέση είναι πολύ απλωμένη και στον σιδηρόδρομο. (…) Έχουν διοριστεί στον ΟΣΕ μέλη της οικογένειας του επόπτη. Η απέχθεια είναι απίστευτη μέσα μου, δε με απασχολεί, δε με ενδιαφέρει αυτό.

Γιατί η Βουλή επέτρεπε αυτό το μπάχαλο σε ανθρώπους φεουδάρχες. Είναι φαινόμενο του τελευταίου καιρού, του ενός χρόνου», τόνισε ο κ. Αποστολέρης.

«Κάποιοι με μπλοκάκια έγιναν σταθμάρχες. (…) Περιμένω από τον οικονομικό εισαγγελέα να μπει μέσα και να βγάλει ένα βαγόνι πόρισμα. Ίσως να μην του φτάνει, θα μπορούσε να είναι εξαξονική για να του φτάσει», συμπλήρωσε ο πρώην σταθμάρχης Βόλου.

Αλλά οι προσλήψεις δεν είναι τα μοναδικά παράδοξα που συμβαίνουν στον ΟΣΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, και οι «χάρες» των εποπτών στους σταθμάρχες είναι καθημερινό φαινόμενο, και περιλαμβάνουν βάρδιες σε σταθμούς εκτός έδρας προκειμένου οι δεύτεροι να μπορούν να παίρνουν περισσότερα χρήματα.

«Δεν υπάρχει ισονομία, δημοκρατία σε αυτό το πράγμα. Αξιοκρατία και ΟΣΕ δεν κουμπώνουν, είναι βαγόνια σε διαφορετικές γραμμές».

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα