Τέμπη: Τι αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο του ΟΣΕ για το κενά ασφαλείας των σιδηροδρόμων

Τέμπη: Τι αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο του ΟΣΕ για το κενά ασφαλείας των σιδηροδρόμων

Δεν έχει τέλος η συζήτηση για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, με τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών και τoν θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Τι αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο του ΟΣΕ
Μετά τις αποκαλύψεις ότι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες για τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, το MEGA και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτει νέο έγγραφο ντοκουμέντο, που αποδεικνύει την γνώση της εταιρίας και τις συζητήσεις στο εσωτερικό της, για θέματα ασφαλείας του δικτύου.

Συγκεκριμένα, και σχετικά με την τηλεματική, το έγγραφο αποκαλύπτει:

«(…) Η κατασκευάστρια εταιρία δε διαθέτει ανταλλακτικά, να τίθεται εκτός λειτουργείας η συσκευή αυτή και ως εκ τούτου κάποιος σταθμός, κάτι το οποίο θα επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια της κυκλοφορίας αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της. Συνεπώς, μια τέτοια διαχείριση μειώνει την ασφάλεια της κυκλοφορίας, απαιτεί την επάνδρωση των σταθμών αυτών με προσωπικό, το οποίο και αυξάνει υπερβολικά το κόστος λειτουργίας του δικτύου.

»Τα παραπάνω προβλήματα ανέκυψαν μόνο μετά την προσπάθεια ανάταξης του υφιστάμενου εξοπλισμού».

Μέσω του εγγράφου αυτού, υπάρχει «ομολογία» ότι το πρόβλημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι υπαρκτό και χρειάζονται ενίσχυση οι υπηρεσίες, κάτι όμως που λόγω του οικονομικού κόστους, δε γίνεται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα