Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης μετά τη μαραθώνια απολογία του για το δυστύχημα

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης μετά τη μαραθώνια απολογία του για το δυστύχημα

Ανείπωτος ο πόνος των συγγενών και φίλων των θυμάτων του φρικτού δυστυχήματος στα Τέμπη. την ίδια ώρα στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την μαραθώνια χθεσινή του απολογία ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας. Ο 59χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, συντετριμμένος, συνεργάστηκε απόλυτα με την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, απαντώντας σε κάθε ερώτηση, ακόμη και σε αυτές που αποκάλυπταν πτυχές των ευθυνών του.

To δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 59χρονος σταθμάρχης, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά την απολογία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τα 57 θύματα.

Ο 59χρονος άνδρας, που το βράδυ της τραγωδίας βρισκόταν στο κρίσιμο πόστο του σταθμαρχείου Λάρισας, απολογήθηκε για το κακούργημα της διατάραξης συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας και της σωματικής βλάβης εξ αμελείας, κατά συρροή.

Η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη διενεργήθηκε μετ΄ εμποδίων καθώς χρειάστηκε να καθυστερήσει για αρκετή ώρα η έναρξη της και ολοκληρώθηκε μετά από 7,5 ώρες περίπου με τον 59χρονο να κρίνεται προφυλακιστέος.

«Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ότι θα πρέπει προσωρινά να κρατηθεί. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρος των ευθυνών, κοπιώδης η διαδικασία, δυστυχώς είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο δικηγόρος του, Στέφανος Παντζαρτζίδης.

«Είπε τα πάντα»
Η ανακριτική διαδικασία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον 59χρονο να δίνει τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη και οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπων, το βράδυ της περασμένης Τρίτης στα Τέμπη.

«Ο κατηγορούμενος με τα λόγου αληθείας, συγκλονισμένος, είπε τα πράγματα όπως έγιναν χωρίς να φοβηθεί εάν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι», συνέχισε ο κ. Παντζαρτζίδης.

Ο 59χρονος μέσω του δικηγόρου διαψεύδει πως το μοιραίο βράδυ στο σταθμαρχείο γινόταν πάρτι, ενώ υποστηρίζει ότι ουδέποτε εγκατέλειψε τη θέση του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα