Πατήσια: Νοσηλεύεται ο 16χρονος που μαχαιρώθηκε έξι φορές για ένα κινητό

Πατήσια: Νοσηλεύεται ο 16χρονος που μαχαιρώθηκε έξι φορές για ένα κινητό

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές παιδιά. Ανήλικοι γκάγκστερ οπλισμένοι με αιχμηρά αντικείμενα πριν τις 21.00 χθες το βράδυ έστησαν καρτέρι σε δύο παιδιά ηλικίας 15 και 16 ετών.

Οι δύο έφηβοι είχαν βγει για βόλτα κοντά στο 109ο δημοτικό σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πατήσια, όταν μια συμμορία πέντε ανηλίκων τούς πλησίασαν και τους επιτέθηκαν λεκτικά.

«Για ένα τηλέφωνο να το κυνηγάνε το παιδί και να το μαχαιρώνουν; Ξεκίνησε από εκεί και το μαχαίρωναν μέχρι εδώ», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δύο νεαροί στην αρχή σάστισαν και προσπάθησαν  να ξεφύγουν, η συμμορία όμως  τους είχε βάλει στο μάτι. Τους  ακολούθησε και προσπάθησε να τους ληστέψει  υπό την απειλή μαχαιριού.

Ο 16χρονος αντιστάθηκε. Τότε τα μέλη της συμμορίας τον μαχαίρωσαν έξι φορές. Τέσσερις φορές στην πλάτη, μία στα πλευρά και μία στο πόδι. Ο 16χρονος, αιμόφυρτος, φώναζε βοήθεια.

«Βλέπω 2 παλικαράκια να κατεβαίνουν τον δρόμο και να φωνάζουν ‘βοήθεια, με έχουν μαχαιρώσει’. Του λέω ‘για να δω τι έχεις’,  ‘μου λέει εδώ το πόδι’, βλέπω το πόδι του όντως τρέχει αίμα».

Οι γείτονες έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Μέσα σε 5 λεπτά έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο και μετέφερε τον 16χρονο στο Παίδων Αγλαΐα Κυριάκου όπου και νοσηλεύεται, εκτός κίνδυνου, μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Οι ανήλικοι δράστες αναζητούνται.

Μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε ο 16χρονος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στα πλευρά, την πλάτη αλλά και στο δεξί άκρο.

Οι γιατροί διέγνωσαν διάτρηση και στους δύο πνεύμονες, έφερε σοβαρά τραύματα αριστερά και δεξιά στο θωρακικό τρίχωμα και μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο.

Πλέον, η υγεία του δεν κινδυνεύει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα