Θρήνος στο τελευταίο αντίο του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Τα λόγια των γονιών του

Θρήνος στο τελευταίο αντίο του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Τα λόγια των γονιών του

Ραγίζουν καρδιές τα τελευταία λόγια αποχαιρετισμού των γονιών του αδικοχαμένου πιλότου Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα.
Μέσα στο ναό κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι συνάδελφοι του 29χρονου πιλότου.

Το φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, πάνω το ξίφος του και το πηλήκιό του. Δίπλα η τιμητική συνοδεία του 29χρονου. Όλοι οι συνάδελφοί του δακρυσμένοι.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να αποδώσει την μέγιστη τιμή στους πιλότους του μοιραίου αεροσκάφους τιμώντας τους με τον βαθμό του αντιπτέραρχου.

«Η οικογένεια κ τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, θα σε τιμούν πάντα. Η πατρίδα σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Με μεγάλη θλίψη από την απώλειά σου απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό», ανέφερε στον επικήδειό του 29χρονου, ο συνάδελφός του.

Η Αρκαδία και όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε σήμερα τον ιπτάμενο πιλότο του F-4 που έπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας. Λίγο πριν τις δέκα, στον Ιερό Ναό προφήτη Ηλία Τριπόλεως έφθασαν οι τραγικοί γονείς.

Μόλις έφθασε η σορός του 29χρονου Μάριου ο κόσμος αυθόρμητα χειροκρότησε. Ο πατέρας έξω από την εκκλησία κατευθύνεται στο φέρετρο για να αποχαιρετήσει το παιδί του.

Η εξόδιος ακολουθία για τον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου που έφθασε στον ναό, κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο. Εκεί, την υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγο νωρίτερα στον ναό είχαν φθάσει ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μετά από έρευνες 2 ημερών, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, στην πατρίδα του, το Νευροκόπι.

 «Δεν θα συνέλθουμε ποτέ» 
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», λίγες ώρες πριν κηδέψει το παιδί του, ο πατέρας του Μάριου, Κώστας Τουρούτσικα, περιέγραφε τον 29χρονο υποσμηναγό ως έναν άνθρωπο που έβαζε πάντα μπροστά το εμείς.

«Ο Μάριος εκτός από καλός πιλότος είχε κατορθώσει να εκμηδενίσει το «εγώ» του. Δεν υπήρχε ”εγώ” σε αυτό το παιδί, δεν τον είχα ακούσει ποτέ να πει «πατέρα, θα πάρω εκείνο». Μιλούσε μόνο με τος
“εσείς”», είπε ο κ. Τουρούτσικας για τον γιο του.

O ίδιος, όσο παράταιρο και αν φαίνεται σε κάποιους μιλά για τον γιο του, γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, με αυτό τον τρόπο τον κρατά ζωντανό στη μνήμη του. Τον χαμό του, δεν θα καταφέρει να τον ξεπεράσει ποτέ.

«Να βγάλω και την σημερινή ημέρα, γιατί το μέλλον για εμένα και την γυναίκα μου, τα αδέλφια του κάποια στιγμή θα το βρουν τον δρόμο τους. Για εμένα και την σύζυγο το βλέπω πολύ δυσοίωνο, αλλά πραγματικά ούτε που με ενδιαφέρει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού.

Όπως ο πατέρας του υποσμηναγού, εκείνο που τον πληγώνει πολύ είναι ότι ο γιος του δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει τα τραγικά εκείνα λεπτά της μοιραίας πτώσης, ενώ τόνισε πως το παιδί του δεν γυρνάει πίσω.

«Με πληγώνει που το παιδί δεν μπόρεσε να πάρει την τύχη του αεροπλάνου στα χέρια του. Να πω ότι πετούσε μόνος του στο Αιγαίο και σκοτώθηκε; Ότι πήγε να αναχαιτίσει έναν Τούρκο και σκοτώθηκε; Θεωρώ πως εμένα ο πόνος μου θα ήταν πιο ελαφρύς. Το ότι το παιδί δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει, αυτό είναι που με πληγώνει. Το ότι σκοτώθηκε για την πατρίδα κάπως μου απαλύνει τον πόνο…», εξομολογήθηκε με συγκίνηση.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου, αντί στεφάνων ζήτησε τυχόν δωρεές να δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και το Γηροκομείο Τριπόλεως, καθώς ο Μάριος έτρεφε μεγάλη αγάπη και σεβασμό στους ηλικιωμένους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα