Δίκη Άλκη Καμπανού: Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπροστά από το μνήμα του, λέει ο πατέρας

Δίκη Άλκη Καμπανού: Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπροστά από το μνήμα του, λέει ο πατέρας

Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπορούσα από το μνήμα του Άλκη» ανέφερε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η σημερινή δικάσιμος για την στυγερή δολοφονία του.

Ο κ. Καμπανός σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ανέβηκε και σήμερα τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η δίκη.

Η μητέρα παρέμεινε αμίλητη και πέρασε προς την αίθουσα.

Όπως αναφέρει το thesstoday, από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το παιδί που καταθέτει σήμερα, επέζησε από αυτήν την τραγωδία. Φανταστείτε την ταραχή που είχε όταν προσπαθούσε να αντιληφθεί πράγματα, την στιγμή που ήθελε να σωθεί. Ο συγκεκριμένος έχει δει πράγματα και σκηνές πριν χάσει ο Άλκης την ζωή του. “Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας” μου είπε ο ίδιος. Φανταστείτε την ταραχή του, είναι ανατριχιαστικό όταν αναπλάσεις στο μυαλό σου αυτή την εικόνα».

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του με καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας
Με την κατάθεση ενός από τους δύο φίλους του Άλκη αλλά και άλλων 25 ατόμων θα συνεχιστεί σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου, η τρίτη συνεδρίαση στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού και των δύο φίλων του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Αρχίζει η εξέταση των 26 συνολικά μαρτύρων του κατηγορητηρίου, με πρώτο τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη που ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων.

Στην χθεσινή διαδικασία, κληρώθηκαν οι ένορκοι, αναγνώστηκε το κατηγορητήριο κι έγινε η πρώτη τοποθέτηση των 12 κατηγορουμένων και η διατύπωση των θέσεων και ισχυρισμών από πλευράς δικηγόρων, τόσο της πολιτικής αγωγής, όσο και της υπεράσπισης.

Και οι 12 δεν παραδέχτηκαν όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο. Ο βασικός ισχυρισμός τους ήταν ότι κανείς εξ αυτών δεν χτύπησε τον Άλκη, ούτε καν τον ακούμπησε, και ότι ήταν μόνο παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

Την ίδια στάση τηρούν και σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που συνδέονται με τους τραυματισμούς των δύο νεαρών φίλων του 19χρονου, και μόνο ένας εκ των κατηγορούμενων αποδέχεται ότι χτύπησε έναν εξ αυτών. Στις τοποθετήσεις τους άπαντες εξέφρασαν τη λύπη τους για το θανατηφόρο συμβάν και κάποιοι τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 19χρονου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα