Κινηματογραφική ληστεία στη Rolex: Οι Ροζ Πάνθηρες πίσω από το χτύπημα;

Κινηματογραφική ληστεία στη Rolex: Οι Ροζ Πάνθηρες πίσω από το χτύπημα;

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι σε κατάστημα της Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, όταν τέσσερις καλοντυμένοι άνδρες εισέβαλαν και άρπαξαν 23 πανάκριβα ρολόγια.

Υπό την απειλή όπλου, έσπασαν με βαριοπούλες τις βιτρίνες και άρπαξαν τα ρολόγια, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με μηχανές. Οι δράστες είχαν καλά καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με την αστυνομία να αναζητά υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο του καταστήματος όσο και των παρακείμενων μαγαζιών προκειμένου να βρουν τη διαδρομή της διαφυγής τους. 
 
Σημειώνεται ότι ο σεκιούριτι του καταστήματος δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι και τραυματίστηκε ελαφρά. Εκτιμητής που βρέθηκε στο κατάστημα υπολόγισε την αξία των ρολογιών σε 500.000 ευρώ.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» πίσω από το χτύπημα;

Σύμφωνα με τον Alpha, πρόκειται για ένα πολύ επαγγελματικό χτύπημα και οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν πίσω από τη ληστεία να βρίσκονται μέλη των «Ροζ Πανθήρων». Πρόκειται για μια συμμορία που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου από το 2002, εισβάλει σε κοσμηματοπωλεία και αρπάζει πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Πρώτη φορά ήρθαν στη δημοσιότητα και κέρδισαν το ψευδώνυμο τους μετά την κλοπή ενός διαμαντιού αξίας 500.000 λιρών Αγγλίας από ένα κοσμηματοπωλείο στην περιοχή Mayfair του Λονδίνου. Οι κλέφτες έκρυψαν το διαμάντι σε ένα βάζο κρέμας προσώπου, μιμούμενοι μια πράξη που φαίνεται στην ταινία «Η επιστροφή του ροζ πάνθηρα».

Οι «Ροζ Πάνθηρες»  θεωρείται πως έχουν πραγματοποιήσει ληστείες στις εξής χώρες: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ελβετία, Ιαπωνία, Γαλλία, Λιχτενστάιν, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Ισπανία, Μονακό, Αυστρία, Αυστραλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο.

Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2003 είχε κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ για τις κλοπές της συμμορίας «Smash & Grab». 

 Τα ρολόγια διαθέτουν σειριακό αριθμό

Σημειώνεται ότι όλα τα ρολόγια διαθέτουν σειριακό αριθμό. Ως εκ τούτου, αυτοί που τα έχουν στα χέρια τους δεν θα μπορούν να τα πουλήσουν εύκολα καθώς θα σημάνει συναγερμός και βέβαια δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν το σέρβις.

Σύμφωνα με το Mega, τις επόμενες ώρες, οι ελληνικές Αρχές πρόκειται να δηλώσουν τους σειριακούς αριθμούς και μέσω της Ιντερπόλ θα στείλουν σήμα σε όλες τις χώρες, ώστε να σημάνει αμέσως συναγερμός σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο ίχνος των ρολογιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα