Κιβωτός του Κόσμου: Το πόρισμα δείχνει τρία κακουργήματα για πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα

Προχωρά η έρευνα των αρχών στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ ολοκληρώθηκε το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, στο οποίο περιλαμβάνονται ενδείξεις για τέλεση τριών κακουργημάτων.

«Καταπέλτης» το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που συνέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, καθώς βάζει στο «κάδρο» τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα αλλά και τουλάχιστον δύο ακόμη πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα 10 σελίδων αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης τριών κακουργημάτων:

-Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα
-Υπεξαίρεση
-Απιστία

Στον εισαγγελέα το πόρισμα

Ο πατέρας Αντώνιος, αλλά και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή φαίνεται πως ζούσαν με λεφτά… της Κιβωτού. Με το δεκασέλιδο πόρισμα «φωτιά» διατάχθηκε και η οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στο ίδιο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ύποπτη συγκεκριμένη αγορά από το ζευγάρι. Αφορά σε ακίνητο αξίας περίπου 100.000 ευρώ τα οποία φέρεται να έχουν δοθεί μετρητοίς και χωρίς να πειραχτούν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Μάλιστα φαίνεται ο φόρος μεταβίβασης του ακινήτου, να πληρώνεται απευθείας από την Κιβωτό του Κόσμου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις αγορές ακινήτων και τις δωρεές, στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και συνεργάτης του ζευγαριού στη δομή στον οποίο καταβάλλονται μισθοί που επιστρέφονται σε λογαριασμούς της δομής. Φέρεται να λαμβάνει περίπου 55.000 ευρώ και να επιστρέφει τα μισά.

Το πόρισμα εστάλη στην Εισαγγελία και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα