Μητέρα Άλκη Καμπανού σε Αραούχο: Στο πρόσωπό σου είδα έναν ακόμα γιο μου

Μητέρα Άλκη Καμπανού σε Αραούχο: Στο πρόσωπό σου είδα έναν ακόμα γιο μου

Σε μία ακόμη συγκινητική κίνηση προέβη ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός έλαβε το βραβείο Fair Play της σεζόν από τον ΠΣΑΠΠ από τα χέρια των γονιών του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού και επέλεξε να τους το επιστρέψει.

Λίγο μετά, η μητέρα του δολοφονημένου φίλου του Άρη δήλωσε  εμφανώς συγκινημένη: «Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο. Έναν ακόμα γιο μου»., ενώ ο πατέρας του Άλκη μιλώντας ισπανικά  ευχαρίστησε τον άσο της ΑΕΚ για τα όσα έκανε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Είναι η πρώτη στιγμή που συναντώ τον κ. Αραούχο. Σας ευχαριστώ όλους. Μας έκανε να συγκινηθούμε με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. Ο φανατισμός φέρνει βία. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα. Ένα άθλημα που ενώνει. Να μάθουμε να χειροκροτάμε και τους αθλητές όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και των άλλων ομάδων. Πρέπει με τη στάση μας να δείξουμε πως δεν δεχόμαστε στο ποδόσφαιρο άτομα με παραβατικές συμπεριφορές. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά» τόνισε ο Αριστείδης Καμπανός.

Ο Σέρχιο Αραούχο τιμήθηκε στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ με το βραβείο “Fair Play” για τον ξεχωριστό πανηγυρισμό του στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου τίμησε τη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη, σχηματίζοντας το γράμμα “Α” με τα χέρια του.

«Εγώ από την πλευρά μου αυτό που έχω να πω ότι οι γονείς μας μου έμαθαν να κουβαλάω κάποιες αξίες. Ήταν μια πολύ κακή στιγμή που έγινε ταυτόχρονα με έναν αγώνα. Όλοι είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά, αλλά όλοι είμαστε άνθρωποι. Περίμενα εκείνη τη στιγμή, γιατί είχα στο μυαλό μου να τιμήσω την οικογένεια του Άλκη. Περίμενα οποιαδήποτε στιγμή για να αφιερώσω αυτό το γκολ. Θα ήθελα να δώσω το βραβείο αυτό στους γονείς του Άλκη» δήλωσε ο Σέρχιο Αραούχο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα