Θεσσαλονίκη: Πόρισμα ιατροδικαστή για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Πόρισμα ιατροδικαστή για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται για έκτη ημέρα και παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εξέταση από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε ότι το τραύμα από τη σφαίρα είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στον ανήλικο.

Σημειώνεται επίσης ότι η οικογένεια, μέσω του δικηγόρου της, ζήτησε να σχηματιστεί πόρισμα ιατροδικαστή που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη δίκη, με κατηγορούμενο τον αστυνομικό.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, τόνισε σχετικά με τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου αλλά και τις διαμαρτυρίες που γίνονται από Ρομά σε όλη την Ελλάδα: «Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει το περί δικαίου αίσθημα, αλλά, από εκεί και πέρα, είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος».

 Έφοδοι της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά σε Ασπρόπυργο και Μενίδι - Έξι συλλήψεις

Σε εκτεταμένες επιχειρήσεις προχώρησαν την Παρασκευή οι δυνάμεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική, σε καταυλισμούς Ρομά, στα Νεόκτιστα του Ασπρόπυργου και στο Μενίδι, σε συνέχεια των επιχειρήσεων μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια όπου διαμένουν Ρομά σε Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Μενίδι και Άνω Λιόσια και αναζητούσαν όπλα και ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οκτώ οικίες, ενώ προσήχθησαν 15 άτομα και συνελήφθησαν 6 άτομα για κατά περίσταση αδικήματα της απείθειας, κλοπής, νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και κανόνων που αφορούν στην οικοδομή.

 Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί ψάχνουν και για άτομα που πιθανόν να εμπλέκονται στα περιστατικά ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς των τελευταίων ημερών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα