Πυροβολισμός 16χρονου: Ήμουν σε άμυνα λέει ο αστυνομικός - Ψεύδεται ο υπάλληλος του βενζινάδικου

Πυροβολισμός 16χρονου: Ήμουν σε άμυνα λέει ο αστυνομικός - Ψεύδεται ο υπάλληλος του βενζινάδικου

Ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, απολογήθηκε σήμερα για το συμβάν. Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το εάν έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι. 

Στην απολογία του, με υπόμνημα, ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντιληφθεί αρχικά ότι είχε τραυματίσει τον 16χρονο, ενώ ανέφερε ότι το όπλο του περιείχε ακόμα 10 σφαίρες που δεν χρησιμοποίησε, γεγονός που, κατά τον ίδιο, αποδεικνύει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον Κώστα Φραγκούλη.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα και πυροβόλησε και τις δύο φορές χαμηλά.

«Εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε ηπιότερο μέσο από τον πυροβολισμό των ελαστικών του αγροτικού οχήματος. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι υπήρχε κατάσταση άμυνας, η οποία δικαιολογούσε αντικειμενικά ακόμη και την εξουδετέρωση του ίδιου του οδηγού του οχήματος δια της θανατώσεώς του».

«Ψεύδεται ο υπάλληλος του βενζινάδικου»

Ακόμα, υποστήριξε ότι ο υπάλληλος του βενζινάδικου ψεύδεται όταν λέει ότι δεν ήταν αυτός που ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το συμβάν.

«Ψευδής είναι ο ισχυρισμός του υπάλληλου του πρατηρίου καυσίμων Β. Τ. ότι ουδέποτε απευθύνθηκε σε μας για το εν λόγω περιστατικό και ότι, επειδή αυτός μονολογούσε ότι διέφυγε ο οδηγός του αγροτικού ΙΧ χωρίς να τον πληρώσει, εμείς ακούσαμε τα όσα είπε και τάχα προθυμοποιηθήκαμε αυτοβούλως να καταδιώξουμε το όχημα».

Η προφυλάκιση ή μη του 34χρονου θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το δικαστικό συμβούλιο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα