Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός της ΔΙΑΣ για την αιματηρή καταδίωξη

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός της ΔΙΑΣ για την αιματηρή καταδίωξη

Συνελήφθη και κρατείται με εντολή εισαγγελέα ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο αστυνομικός. 

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για την αφαίρεση της σφαίρας. Η καταδίωξη, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει. 

 Ο αστυνομικός που έχει συλληφθεί κρατείται με εντολή εισαγγελέα και την Τρίτη (06.12.2022) αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια. Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά την αιματηρή καταδίωξη καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι εκείνος ήταν που πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο για να κάνει τον 16χρονο να σταματήσει. 

Κατά τις πληροφορίες από την αστυνομία, ο 16χρονος οδηγός έφυγε από το βενζινάδικο, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να πληρώσει στον υπάλληλο τα 20 ευρώ για το πετρέλαιο που έβαλε στο αυτοκίνητό του. Όταν ο υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία, περιπολικό εντόπισε τον νεαρό Ρομά κοντά στην παλαιά Συμμαχική Οδό και άρχισε η καταδίωξη. 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο νεαρός επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και τότε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε. Αυτό, βέβαια, είναι αντικείμενο της έρευνας που έχει ήδη αρχίσει, όπως και το γιατί πυροβόλησαν στο κεφάλι τον νεαρό οδηγό. 

Η καταδίωξη τελείωσε όταν το αυτοκίνητο του νεαρού έπεσε σε τοιχίο. 

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, με τους γιατρούς να βγάζουν τη σφαίρα από το πίσω μέρος του κεφαλιού του. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.