Κιβωτός του Κόσμου: Στενεύουν τα περιθώρια για τον πατέρα Αντώνιο - Κατηγορείται για τέσσερα κακουργήματα

Από σήμερα στενεύει κλοιός για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, συγγενείς τους αλλά και μέλη προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων της «Κιβωτού», καθώς γίνεται έρευνα για τέσσερα κακουργήματα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ο εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε να  διερευνηθούν τέσσερα κακουργήματα, της υπεξαίρεσης, απιστίας, φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών έδωσε εντολή να διενεργηθεί:

– Φορολογικός έλεγχος την τελευταία 5ετία

– Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου

– Γνωστοποίηση για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις προς την οργάνωση

– Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετια τόσο της «Κιβωτού του Κόσμου» όσο και των 11 εμπλεκόμενων προσώπων

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις δομές

Για ακόμη μια ημέρα, κλιμάκιο ορκωτών λογιστών μπήκαν στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης στον Κολωνό.

35 εκατομμύρια ευρώ φέρεται ότι έχουν περάσει τα τελευταία 5 χρόνια από την «Κιβωτό».

Την ίδια ώρα, ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει αγγίξει καθόλου τον μισθό του τα τελευταία 8 χρόνια, αποταμιεύοντας 120.000 ευρώ.

Η οικονομική αστυνομία διερευνά αν το ζεύγος μπορεί να δικαιολογήσει αυτά τα ποσά ή υπάρχουν ενδείξεις για ροή μαύρου χρήματος και σκιώδεις οικονομικές δραστηριότητες.

«Κιβωτός τυροκομική» Α.Ε.

Από παντού προσπαθούσε να έχει έσοδα η «Κιβωτός του Κόσμου» μέχρι και από συσκευασμένα προϊόντα. Μέσα από μία μεγάλη γκάμα τυριών, η Οργάνωση έβγαζε κέρδος μέσω γνωστής ελληνικής εταιρείας που αποφάσισε να στηρίξει τη δομή.

«Τον πατέρα Αντώνιο δεν τον γνωρίζαμε προσωπικά και ό,τι κάναμε το κάναμε για να βοηθήσουμε έμπρακτα τα παιδιά της δομής, δίνοντας μέρος των εσόδων μας».

Για να αυξήσει τα έσοδα, η «Κιβωτός» έφτιαχνε και το δικό της τυρί, με εργαζόμενους τα παιδιά που φιλοξενούσε.

Για την προστασία των παιδιών της «Κιβωτού», η εισαγγελία αποφάσισε την απαγόρευση εισόδου και παραμονής σε όλες τις δομές της οργάνωσης στον πατέρα Αντώνιο και άλλους τρεις εργαζόμενους, στενούς συνεργάτες του.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα