Κιβωτός του Κόσμου: Η μεγάλη μπίζνα με το κουτί στις κηδείες διάσημων και πολιτικών

"Χρυσωρυχείο" οι κηδείες για την «Κιβωτό του Κόσμου». Τα κουτιά για τις δωρεές και στα στεεφάνια

"Βροχή" φαίνεται πως έπεφτε το μαύρο χρήμα στα «κουτιά» της «Κιβωτού» στις κηδείες διασήμων, πολιτικών αλλά και απλών πολιτών. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τις Αρχές που διενεργούν έλεγχο για τη λειτουργία και τα έσοδα της ΜΚΟ, η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται να έστελνε κουτί σε τουλάχιστον 5 κηδείες την ημέρα σε πανελλήνια κλίμακα!
 
Το κουτί της «Κιβωτού» ήταν σε περίοπτη θέση στην κηδεία του Γιώργου Τράγκα αλλά και του Έλληνα τραγουδιστή Δάκη. Αντίστοιχα, στην κηδεία του Δημήτρη Τσοβόλα, ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που τελέστηκε την 1η Μαρτίου του ’22, ενώ την ίδια επιθυμία εξέφρασε και η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, η σορός της οποίας τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

«Η οικογένεια του πρώην υπουργού και δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στην “Κιβωτό του Κόσμου”» είχε ανακοινώσει η οικογένεια του Δημήτρη Τσοβόλα.

«Συνήθως ήταν γύρω στα 500 ευρώ και πάνω. Ποτέ δεν ήταν πιο κάτω. Ποτέ. Δεν είχε τύχει ποτέ. Μάζεψε μια φορά 2.700 ευρώ νομίζω. Είχε χίλια άτομα στην κηδεία του» ανέφερε εθελόντρια της δομής.

Σύμφωνα με το Mega, γνωστό γραφείο τελετών στην Αττική, εκτός από τους επωνύμους, σχεδόν 5 στις 10 οικογένειες που κήδευαν τον άνθρωπό τους ζητούσαν αντί στεφάνων το κουτί της «Κιβωτού».

«Στις 10 οι 5 (ζητούσαν κάλπη). Το ζήταγε η οικογένεια επίμονα. Κι εμείς να μην το θέλαμε για να πουλήσουμε κανένα στεφάνι που λέει ο λόγος, ζητάγανε να βάλουν την “Κιβωτό”» τόνισε υπάλληλος γραφείου τελετών.

«Δεν έκοβαν ποτέ αποδείξεις»

Το «κουτί της Κιβωτού» σύμφωνα με καταγγελίες πήγαινε άδειο σε κηδείες και μνημόσυνα και έφευγε φορτωμένο με δωρεές ανθρώπων από το υστέρημά τους.

Κατά τις ίδιες πηγές, ενώ σε προβεβλημένες κηδείες τηρούνταν κατά γράμμα οι κανόνες με σφραγισμένη κάλπη, ντοσιέ και ονομαστικές λίστες, δεκάδες είναι οι καταγγελίες ανθρώπων που ανέφεραν ότι δεν έλαβαν ποτέ αποδείξεις από την ΜΚΟ για τα ποσά που είχαν συγκεντρωθεί.

«Πέρυσι είχαμε τον θάνατο του πεθερού μου και αντί στεφάνων έκανα εγώ μια ανάρτηση στο facebook να κατατεθούν χρήματα στην “Κιβωτό”» ανέφερε ο καταγγέλλων.

Επειδή η κηδεία τελέστηκε στη Ρόδο αντί κάλπης η δομή του έστειλε τραπεζικό λογαριασμό. «Μου έδωσαν τον αριθμό λογαριασμού. Και μου είπαν όταν ολοκληρωθεί αυτό το πράγμα θα με πάρουν τηλέφωνο και θα μου πουν για το ποσό και ένα ευχαριστήριο. Κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο ενώ κατατέθηκαν χρήματα. Κανείς δεν με ενημέρωσε για το ποσό που πήγε στην «Κιβωτό». Τίποτα», σημείωσε. 

Απόδειξη μπορεί να μην του έστειλαν αλλά εκείνα που δεν αμελούσαν ποτέ να στείλουν ήταν τα προωθητικά μηνύματα κάθε Πάσχα, Χριστούγεννα, και Δεκαπενταύγουστο, ζητώντας οικονομική στήριξη.

«Και δεν είναι μόνο αυτό. Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο μας έστελναν μηνύματα στα κινητά μας για να ενισχύσουμε την ομάδα αυτά. Και πάντα στέλναμε, ως τετραμελής οικογένεια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα