Έφοδος της αστυνομίας στα προσφυγικά – Πάνω από 70 προσαγωγές

Έφοδος της αστυνομίας στα προσφυγικά – Πάνω από 70 προσαγωγές

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν στόχο να συλλάβουν άτομο το οποίο, βρισκόταν στα προσφυγικά και εμπλεκόταν σε εμπρηστικές επιθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ο 27χρονος που αναζητείτο, και στη συνέχεια η αστυνομία πήγε να πάρει και το αυτοκίνητό του. Εκείνη τη στιγμή αρκετός κόσμος που βρισκόταν στις ταράτσες των προσφυγικών άρχισε να πετάει πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Έγιναν 78 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, συνελήφθη και ένας φωτορεπόρτερ από την ένωση ανταποκριτών ξένου τύπου, ενώ στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το δεύτερο περιστατικό που υπήρξε και διερευνάται ήταν ότι οι αστυνομικοί μετέφεραν στους δημοσιογράφους και οπερατέρ που βρίσκονταν στο σημείο, προφορικά, μία εισαγγελική εντολή, να μην σηκώσουν κάμερες και να μην τραβήξουν πλάνα, διότι θα προσαχθούν και εκείνοι.

Ο 27χρονος που συνελήφθη εμπλέκεται στον εμπρησμό της Real News που έγινε τον περασμένο Ιούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO