Αστυνομική επιχείρηση στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας – Πενήντα προσαγωγές

Αστυνομική επιχείρηση στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας – Πενήντα προσαγωγές

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 27χρονο, ο οποίος κατηγορείται για την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού ομίλου Real Group τον περασμένο Ιούλιο. 

Ο 27χρονος, ο οποίος θα οδηγηθεί πιθανότατα αύριο στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, εκρήξεις, εμπρησμούς και κατοχή εκρηκτικών. Ο συλληφθείς εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, ενώ προσήχθη και η σύντροφός του, η οποία εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη. Από το διαμέρισμα κατασχέθηκαν ένας υπολογιστής και δύο κινητά.

Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική εκδοχή, η ταυτοποίηση του για εμπλοκή στην εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού ομίλου Real Group έγινε μέσω βίντεο, ενώ εξετάζεται αν συνδέεται με άλλες εμπρηστικές ενέργειες.

Κατά την ΕΛ.ΑΣ., μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 προσαγωγές από το σημείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα