Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η 39χρονη Ελληνίδα τραυματίας

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η 39χρονη Ελληνίδα τραυματίας

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έφτασε η 39χρονη που τραυματίστηκε στην φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε πριν από λίγο οδικώς από την Κωνσταντινούπολη με ασθενοφόρο , η Ελληνίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε από τη φονική έκρηξη στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Ιστικλάλ.

 Εμφανώς συγκινημένη, η μητέρα της 39χρονης αγκάλιασε σφιχτά την κόρη της, που είδε για πρώτη φορά μετά το σοκαριστικό περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη, που συγκλόνισε όλον τον κόσμο.

Μόλις κατέβηκε από το ασθενοφόρο, έστειλε μήνυμα προς όλους ότι είναι καλά και παρέλαβε την ανθοδέσμη από τη μητέρα της που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Η 39χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο από την Τουρκία στην Ελλάδα και -σύμφωνα με πληροφορίες- θα υποβληθεί αρχικά στις απαραίτητες εξετάσεις στα Επείγοντα του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”. 

 Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Ορθοπαιδική Κλινική, όπου οι θεράποντες γιατροί θα κρίνουν αν θα χρειαστεί να γίνει χειρουργική επέμβαση στο πόδι της που φέρει το τραύμα.

Η Άννα έφτασε στην χώρα μας μετά από συντονισμό του Ελληνικού Προξενείου και σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας . Η ίδια περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησε όταν είδε μπροστά στα μάτια της ένα ζευγάρι να διαμελίζεται.

Οι γονείς της γυναίκας έφτασαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με τη μητέρα της 39χρονης να κρατά μία ανθοδέσμη με λουλούδια, συγκινημένη, με μεγάλη αγωνία και ανυπομονεί να σφίξει στην αγκαλιά της την κόρη της.

«Είμαι πολύ καλά. Έχω μόνο μια μικρή πληγή, τίποτε άλλο. Είμαι χαρούμενη. Οι Τούρκοι μου φέρθηκαν με ξεχωριστή αγάπη. Το ίδιο και ο διευθυντής του νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη» δήλωσε η τραυματίας.

Με την αγωνία να έχει χτυπήσει κόκκινο οι γονείς της περίμεναν στο νοσοκομείο να αγκαλιάσουν το παιδί τους .. Τη μεταφορά της Άννας από την Τουρκία ανέλαβε το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη μετά από συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας.

Η 39χρονη είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη με γκρουπ για εκδρομή . Την περασμένη Κυριακή βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης. Μπροστά της ήταν ένα ζευγάρι που δέχτηκε όλο το ωστικό κύμα . Και οι δυο άφησαν την τελευταία τους πνοή στην οδό Ιστικλάλ.

«Ήταν λίγο πιο μπροστά από την κόρη μου το ζευγάρι και διαμελίστηκε. Ήταν έξι μέτρα από την έκρηξη το σημείο εκείνο ήταν γεμάτο με ανθρώπους που πίνανε τον καφέ τους αμέριμνοι και εκεί βρήκε αυτό το άτομο να σπείρει το θάνατο» περιγράφει ο πατέρας της Ελληνίδας τραυματία.

«Μου είπε: “μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα”. Κοίταζε στο κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και με το που έσκυψε και είδε το πόδι της ανέβλυζε αίμα, συνέχεια και πύον. Έχασε πάρα πολύ αίμα» αναφέρει η μητέρα της 39χρονης.

Η Άννα τραυματίστηκε στο πόδι από θραύσμα και σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης . Εκεί, όπως λέει ο πατέρας της, την ενημέρωσαν πως θα πρέπει η ίδια να αναλάβει το κόστος της νοσηλείας. Αν και ήταν θύμα τρομοκρατικής επίθεσης.

«Έπαθα σοκ. Λέω είναι δυνατόν σε ξένη χώρα ξένος υπήκοος τραυματίζεται από τρομοκρατική ενέργεια και ζητάνε και λεφτά έλεος ρε παιδιά έλεος .Λέω, Δεν θα κάνεις τίποτα δεν θα σε πειράξουνε» δηλώνει ο πατέρας της 39χρονης.

Η κατάσταση υγείας της Άννας ευτυχώς δεν εμπνέει ανησυχία .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα