Κολωνός: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης για διακεκριμένη μαστροπεία. Την εξέδιδαν σε οίκο ανοχής

Μετά την προφυλάκιση των δύο βασικών κατηγορουμένων, του 53χρονου και του 42χρονου, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα του κοριτσιού με την κατηγορία της μαστροπείας.
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση, βρέθηκαν στην ανακρίτρια όπου και απολογήθηκαν.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους ενώπιον της 33ης ανακρίτριας και οδηγήθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα.

Οι δύο δράστες παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη αλλά αρνήθηκαν τον βιασμό, ενώ για τις υπόλοιπες βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, άσκησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτόν τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Ωστόσο, τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δεύτερος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με την 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Μάλιστα, την αμοιβή υποστηρίζει πως έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους δύο δεν αποδέχεται την πράξη του βιασμού που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι
Μετά την απολογία τους, και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Νωρίτερα, κανένας δικηγόρος δε δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Συγκεκριμένα, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που κλήθηκαν από την ανακρίτρια να αναλάβουν υπερασπιστικά καθήκοντα, αρνήθηκαν να το πράξουν με τρόπο κατηγορηματικό, ενώ την ίδια στάση τήρησε και τρίτος δικηγόρος, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά.

Για τον λόγο αυτόν, η λύση που προκρίθηκε, καθώς σήμερα έληγε η πενθήμερη προθεσμία απολογίας, είναι την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων να αναλάβει για τυπικούς και μόνο λόγους ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος.

Εξέδιδαν την 12χρονη σε οίκο ανοχής
Σε μια άλλη καταγγελία «βόμβα», το πρωί μετέβησε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η οποία καταγγέλλει πως ο 53χρονος βιαστής είχε πάει την 12χρονη στον οίκο ανοχής που διατηρεί στο Γκάζι.

Η κ. Καρατζιώτη δήλωσε ότι έχει και στικάκι στο οποίο φαίνεται ο 53χρονος μαζί με την 12χρονη να την «εκδίδει σε επώνυμους πελάτες, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και πολιτικούς».

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο 53χρονος πήγαινε και άλλα παιδιά στον οίκο ανοχής.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε: «Ήρθα να καταθέσω για αυτό το τέρας στην ανακρίτρια. Δεν με δέχτηκε γιατί θα δεχτεί τα δύο αυτά άτομα. Χθες που είδα τη φωτογραφία του τον αναγνώρισα και ήρθα μόνη μου. Στο στικάκι έχω κάμερες και προτζέκτορα, θα το δείτε και θα καταλάβετε. Έχει τον κατηγορούμενο και το κορίτσι που φαίνεται φάτσα – κάρτα. Έφερνε και άλλα παιδιά».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη καταγγελία αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή και για τον λόγο αυτό κλήθηκε άμεσα στη ΓΑΔΑ η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδας.

Συμπληρωματική κατάθεση από την ανήλικη
Σε αυτό το πλαίσιο, η ανήλικη θα κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται να αναγνώρισε σε φωτογραφίες που τις έδειξαν οι αστυνομικοί, τον οίκο ανοχής.

Η 12χρονη, που στην αρχική της κατάθεση δεν είχε αναφερθεί σε αυτό το περιστατικό, φέρεται να αναγνώρισε το σημείο. Πρόκειται για οίκημα στην Ιερά Οδό, κοντά στο σπίτι της ίδιας αλλά και την επιχείρηση του 53χρονου.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, ανέφερε πως σήμερα ή αύριο το παιδί θα δώσει την κατάθεση, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης.

Ένταλμα σύλληψης & χειροπέδες στη μητέρα της 12χρονης

Μετά από αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις και αξιοποιώντας επιπλέον πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν αρχικά στην έκδοση εντάλματος σύλληψης και στη συνέχεια στη σύλληψη της μητέρας της 12χρονης, με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της διακεκριμένης μαστροπείας.

Αναλυτικότερα, εναντίον της μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία και η ανακρίτρια αναμένεται να προσωποποιήσει σε βάρος της κι άλλες κακουργηματικές κατηγορίες σε περίπτωση που έχει στα χέρια της στοιχεία που να οδηγούν στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Σημειώνεται ότι η θεία της 12χρονης ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, όταν ανακάλυψε τα μηνύματα από επίδοξους βιαστές στο κινητό της 12χρονης.

Πώς φτάσαμε στη σύλληψη της μητέρας
Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, οι Αρχές πλέον έχουν διευρύνει τις έρευνες ακόμη και για οργανωμένο κύκλωμα μαστροπείας και βιασμού ανηλίκων.

Λίγο πριν την 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, η μητέρα της 12χρονης οδηγήθηκε από το σπίτι της, με συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ, όπου ανακρίνεται από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Μάλιστα, μαζί της πήρε και τα τρία από τα οκτώ παιδιά της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα εξεταστούν και τα οκτώ παιδιά της από ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγους, ενώ θα καταθέσουν.

Επιπλέον, διεξάχθηκε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, με τις Αρχές να κάνουν φύλλο και φτερό τις ηλεκτρονικές συσκευές της 38χρονης. Ήδη, έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα και USB που εκτιμάται ότι περιέχουν στοιχεία.

Τα ευρήματα στη δικογραφία που οδήγησαν την ανακρίτρια στην απόφαση να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης ήταν τα εξής:

– Συχνές επαφές με τον 53χρονο μαστροπό – βιαστή των Σεπολίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και ανταλλαγή SMS με τον προφυλακιστέο.

– Τακτικά εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της από τον κατηγορούμενο. Αυτό που απασχολεί τους αστυνομικούς και γι’ αυτό καλούνται να το διερευνήσουν είναι ότι τα ποσά αυτά που φέρεται να λάμβανε ως εμβάσματα η μητέρα, συμπίπτουν με τα ποσά που φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη στους αστυνομικούς ότι πλήρωναν οι «πελάτες» – βιαστές της.

– Το γεγονός ότι η μητέρα δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν της μίλησε η θεία του παιδιού για τα σοκαριστικά και χυδαία μηνύματα που είχε δει στο κινητό της 12χρονης και τα οποία άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

Επιπλέον, έχει βρεθεί ένας ευρύς κύκλος τραπεζικών συναλλαγών από και προς τη μητέρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάποιοι από τους συνδιαλλαζόμενους ενδέχεται να είναι οι βιαστές του παιδιού της.

Αυτό που επίσης εξετάζεται είναι το γεγονός ότι η 38χρονη μητέρα ζητούσε χρήματα από την κόρη της, όπως έχει προκύψει από την ανάγνωση μηνυμάτων στο κινητό της 12χρονης.

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι οι Αρχές εξετάζουν ενδείξεις που φανερώνουν ότι ενδεχομένως να υπήρχε εκμετάλλευση και άλλων παιδιών της πολυμελούς οικογένειας.

Ο ρόλος του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Βαρύνουσας σημασίας είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο γνωστοποίησε πως είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο ούτε η 12χρονη ούτε οι γονείς της είχαν δεχθεί να μιλήσουν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «αρχές Σεπτεμβρίου ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα. Δόθηκαν άμεσα οι απαραίτητες κατευθύνσεις και υπήρξε αίτημα για να μιλήσουν οι άνθρωποι του Οργανισμού με το παιδί και τους γονείς, ώστε να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη.

»Αλλά, το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού. Μη έχοντας στοιχεία, το Χαμόγελο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης όμως και τη σχετική έρευνα που έγινε στα αρχεία του Οργανισμού, διαπιστώθηκε ότι η ανώνυμη καταγγελία που είχε λάβει αφορούσε την ίδια ανήλικη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα