Δικηγόρος παιδοβιαστών: Δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις

Δικηγόρος παιδοβιαστών: Δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις

Για την εξοργιστική υπόθεση των συστηματικών βιασμών του 12χρονου παιδιού στα Σεπόλια και για τη μαστροπεία προφυλακίστηκαν ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης. Την υπεράσπισή τους έχει αναλάβει ο Βασίλης Χρονόπουλος μέσω διορισμού.

Ο ίδιος, αν και τονίζει ότι δεν έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία, υποστηρίζει ότι «αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος κυκλώματος, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις».

Αναλυτικότερα, ο κ. Χρονόπουλος δήλωσε: «Προφυλακίστηκαν μόλις προ ολίγου με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα οι δυο κατηγορούμενοι. Εγώ προσωπικά παρόλο που το πρωί δήλωσα και ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν επιθυμώ να αναλάβω – επειδή κανένας δικηγόρος από τον κατάλογο αυτεπάγγελτως διορισθέντων δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση αυτή – υποχρεώθηκα από την ανακρίτρια να αναλάβω εγώ.

Μιας και ήξερα την υπόθεση και έπρεπε να γίνει η ανάκριση σήμερα ήταν απαιτούμενη η παράσταση δικηγόρου. Όσον αφορά στις κατηγορίες ο 53χρονος αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, το ίδιο και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Ως προς τις λοιπές κατηγορίες και οι δυο αρνούνται και ειδικά ο πρώτος κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμα του για την σιωπή μέχρι να συμπληρωθεί η ανακριτική δικογραφία, η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμη για να μπορέσει να βγει να πει αυτά που πρέπει να πει να αποδειχτεί η αλήθεια.

Αυτό που μπορώ να πω από το μέχρι τώρα υλικό της δικογραφίας είναι ότι αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέση με αυτό που πραγματικά έχει γίνει απέχει πάρα πολύ.

Από τη δικογραφία φαίνεται εμπλοκή προσώπου από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας της12χρονης, αυτό φάνηκε να είναι και από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Υπάρχουν διάφορα σημεία και αντιφάσεις και υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων. Ο 53χρονος είπε κάποια πράγματα γενικά για την κατηγορία αποδέχτηκε αυτό που του αναλογεί και αυτό που πραγματικά έχει κάνει για τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθεί η δικογραφία δεν θέλει να πει κάτι.

Ερώτηση: Υποστήριξε ότι υπήρχε συναίνεση του παιδιού;
Συνήγορος: Για τι συναίνεση τώρα μιλάτε για ένα ανήλικο 12 χρόνων; Το μόνο άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει να έχει το πρόβλημα, είναι το παιδί το οποίο έχει υποστεί τεράστια ζημιά πρέπει να προστατευτεί. Αλλά όσοι ενήλικες συμμετείχαν σε όλο αυτό που έχει γίνει πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται.

Αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος κυκλώματος, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη δράση όπως έχει παρουσιαστεί. Αυτό μένει να αποδειχθεί και από τα υπόλοιπα στοιχεία που θα μπούνε στο δικογραφία.

Διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι να τα δω και εγώ αυτά, οπότε και εγώ πάντα μιλάω με το τι έχω στη διάθεση μου. Είμαστε σε αναμονή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα