Εγκαίνια Μετρό Πειραιά: Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες από τους νέους σταθμούς

Εγκαίνια Μετρό Πειραιά: Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες από τους νέους σταθμούς

Ανάσα και μεγάλη διευκόλυνση για τον Πειραιά αποτελούν οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό που θα παραδοθούν στο κοινό τη Δευτέρα.
Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό των νέων σταθμών του μετρό στον Πειραιά είναι εντυπωσιακές. Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα, παρουσία του πρωθυπουργού, ένα έργο που κάτοικοι και επιχειρηματίες της πόλης περιμένουν διακαώς.

«Θα διευκολυνθεί το νο1 πρόβλημα της πόλης μας που είναι το κυκλοφοριακό και η στάθμευση. Θα πάρουμε ανάσα. Δεύτερον, τα θέματα ανάπτυξης, το μεγάλο λιμάνι της χώρας συνδέεται με το αεροδρόμιο», είπε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Οι στάσεις «Μανιάτικα», «Λιμάνι Πειραιά» και «Δημοτικό Θέατρο» θα μετατρέψουν την πόλη στον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της χώρας.

Λιγότερα αυτοκίνητα
Ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι του Πειραιά για το Αεροδρόμιο θα διανύεται μέσα σε 50 λεπτά, αλλάζοντας την καθημερινότητα των πειραιωτών και όχι μόνο.

23.000 λιγότερα αυτοκίνητα την ημέρα αναμένεται σύμφωνα με τις μελέτες να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά με τη λειτουργία των νέων σταθμών.

Έτσι, θα υπάρξει και μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Στα εγκαίνια θα αποκαλυφθεί και μια ακόμα εστία πολιτισμού για την πόλη του Πειραιά, καθώς στους τρεις νέους σταθμούς εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από ανασκαφές ή ομοιώματά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO