Βασιλιάς Κάρολος: Απαγορευτικό στα βραστά αυγά και πολλά άλλα. Ποιες είναι οι περίεργες συνήθειές του

Το παρατσούκλι "κακομαθημένος πρίγκιπας" συνοδεύει τον νέο βασιλιά της Βρετανίας Κάρολο. Οι παραξενιές και τα κουσούρια του, που αγγίζουν τα όρια της ιδιοτροπίας είναι πολλές, λένε οι άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά.
Η Ουαλία ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του βασιλιά Καρόλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν από την κηδεία της μητέρας του. Το πένθος και το αυστηρό πρωτόκολλο έχουν βγάλει το βασιλικό ζεύγος από τους χαλαρούς ρυθμούς στους οποίους ζούσαν όταν ο Κάρολος ήταν πρίγκηπας.

Ρυθμούς, συνήθειες και ιδιοτροπίες που εξακολουθούν να απασχολούν τα βρετανικά μέσα καθώς αναρωτιούνται τι αλλάξει στο παλάτι.

Μέχρι πρόσφατα μια συνηθισμένη ημέρα ξεκινούσε για τον Κάρολο με τις ειδήσεις από το ραδιόφωνο. Ακολουθεί ένα γερό πρωϊνό που περιλαμβάνει τσάι, 6 διαφορετικούς τύπους μελιού, μπισκότα, τυρί σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, αποξηραμένα φρούτα, σπόρους, όμως σε καμία περίπτωση βραστά αυγά. Ο Κάρολος τα απεχθάνεται είπε πρώην μέλος του προσωπικού του.

Επίσης, ο Κάρολος δεν παίρνει ποτέ μεσημεριανό. Κάνει μικρό διάλλειμα στη μία το μεσημέρι, αλλά για να κάνει μια βόλτα, για να πάρει καθαρό αέρα, αν και έχει πάντα τα παράθυρα ανοιχτά.

«Ο βασιλιάς δεν τρώει μεσημεριανό. Το πρώτο που έμαθα όταν ταξίδευα μαζί του ήταν πως πρέπει να φροντίζουμε για ένα γερό πρωινό και να έχουμε μαζί μας μερικές μπάρες δημητριακών», δήλωσε ο Τζούλιαν Πέιν, πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Καρόλου.

Ο πρώην μπάτλερ του Παλατιού Πολ Μπάρελ λέει ότι ο Κάρολος έχει κάποιες υπερβολικές απαιτήσεις, εξ ου και το παρατσούκλι «κακομαθημένος πρίγκιπας» .

«Οι πιτζάμες του σιδερώνονται κάθε πρωί, το ίδιο και τα κορδόνια του. Το βούλωμα της μπανιέρας πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη θέση και η θερμοκρασία του νερού χλιαρή στη μισογεμισμένη μπανιέρα».

Το πρώτο μεγάλο διάλειμμα γίνεται το απόγευμα στις 5. Τότε ο Κάρολος τρώει μερικά σάντουιτς και κέικ με φρούτα μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα. Κατόπιν επιστρέφει στο γραφείο του και διακόπτει πάλι στις οκτώ και μισή το βράδυ για το δείπνο. Στις 10 το βράδυ ξαναμπαίνει στο γραφείο του όπου παραμένει συχνά μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.

Ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου λέει ότι ο Κάρολος έβγαινε συχνά εκτός προγράμματος σε διάφορες εκδηλώσεις καθώς έπιανε κουβέντα με τους διοργανωτές και τον απλό κόσμο. Τώρα όμως, υπό το βάρος των βασιλικών καθηκόντων, μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξουν κάποια πράγματα, αν και οι παλιές συνήθειες δύσκολα αλλάζουν.

Πώς ο Κάρολος έμαθε ότι πεθαίνει η Ελισάβετ
Το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου ο Κάρολος και η Καμίλα βρίσκονταν στο Dumfries House στην Σκωτία. Εκείνο το μεσημέρι η Καμίλα ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη, όταν ακούστηκαν βήματα και ένα μέλος του προσωπικού έδωσε το τηλέφωνο στον Κάρολο.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από όλους να κάνουν ησυχία και έπεσε σιωπή όσο ο Κάρολος άκουγε όσα του έλεγαν στο τηλέφωνο. Λίγο αργότερα απογειώθηκε το βασιλικό ελικόπτερο από το Dumfries House στο κάστρο του Μπαλμόραλ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12:34 βγήκε η ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ που ανέφερε ότι οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ ανησυχούν για την υγεία της, ενώ μετά από έξι ώρες ανακοινώθηκε ο θάνατός της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα