Σφοδρά χτύπησε τη Θεσσαλονίκη - Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος από την νεροποντή

Σφοδρά χτύπησε τη Θεσσαλονίκη - Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος από την νεροποντή

Σφοδρά χτύπησε τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, το κύμα της κακοκαιρίας - εξπρές. Το βράδυ οι ουρανοί άνοιξαν και τα πάντα μετατράπηκαν σε ένα απέραντο ποτάμι. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν ακόμη και σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ ακόμη και ο Λευκός Πύργος πλημμύρισε. Μέσα σε λίγη ώρα η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 500 κλήσεις.

Σφοδρή κακοκαιρία σφυροκοπά τη Θεσσαλονίκη από χθες αργά το βράδυ. Ξαφνικά «άνοιξαν οι ουρανοί»!

Δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρονται από τα ορμητικά νερά, ένας κάδος απορριμμάτων έρμαιο του χειμάρρου.

Η σφοδρή βροχόπτωση ξήλωσε τον μισό δρόμο στην Αποστόλου Παύλου αλλά και τμήμα του οδοστρώματος στη συμβολή της με τη Μελενίκου.

Επιχειρήσεις πλημμύρησαν!

«Υπάρχει σημάδι στην τουαλέτα που δείχνει το νερό να έχει φτάσει στους 15 πόντους δεν ξέρω ούτε ζημιές θα βγάλει ούτε τίποτα…» αναφέρει ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης προσπαθούν με σκούπες και φαράσια να απομακρύνουν τα νερά και τις λάσπες από το κατάστημα!

«Στην οδό Βενιζέλου, στις Συκιές τα ορμητικά νερά παρέσυραν 3 αυτοκίνητα. Το ένα σε αυτό το ιχθυοπωλείο, ένα έμεινε στο δρόμο..», μεταδίδει ο ρεπόρτερ του Mega, Θεολόγος Ηλιού.

«Σηκώθηκα να πάω στη δουλειά και το βρήκα εδώ μέσα στη τζαμαρία!» δηλώνει ιδιοκτήτης Ι.Χ.

Τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη δεν περιορίστηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους. Η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 560 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων.

Από τη μανία της φύσης δεν ξέφυγε ούτε ο Λευκός Πύργος.  Το ισόγειο, αλλά και το υπόγειο πλημμύρισαν.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας παραμένει κλειστή η υπόγεια διάβαση στο ύψος της Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο, λόγω υπερχείλισης. Στο σημείο μετέβησαν η Τροχαία και συνεργείο για την άντληση των υδάτων.

Πάρα πολλοί ήταν οι κεραυνοί που έπληξαν την πόλη. Με το φως της ημέρας οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αντίκρυσαν καταστροφές.

Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας και από τον Βόλο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα