Έρχονται κοινόχρηστα βόμβα και χειμώνας χωρίς θέρμανση

Έρχονται κοινόχρηστα βόμβα και χειμώνας χωρίς θέρμανση

Ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και διαχειριστές είναι σε απόγνωση και ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους όπως τα καυσόξυλα, για να ζεσταθούν.
Φως, νερό, τηλέφωνο και φυσικό αέριο. Με τρεμάμενα χέρια οι καταναλωτές παίρνουν στα χέρια τους, τους λογαριασμούς που έρχονται ο ένας μετά τον άλλον…

Αλλά δυστυχώς, τέλος δεν έχουν. Γιατί μετά από όλα αυτά σειρά έχουν…και τα κοινόχρηστα που αδυνατούν να τα πληρώσουν.

«όλοι στην πολυκατοικία μας αυτό κάνουν μαζεύονται 2 και 3 λογαριασμοί και περιμένουμε να πάρουμε το δώρο των Χριστουγέννων για να πάμε να πληρώσουμε ή την καλοκαιρινή άδεια»

Η Γεωργία Μισιρλή διαχειρίστρια σε πολυκατοικίες εξηγεί πως πολλοί ένοικοι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν και ανεβαίνουν τις σκάλες… στα σκοτάδια.

«Υπάρχουν πολυκατοικίες που δεν έχουν ούτε ρεύμα ούτε ασανσέρ ούτε θέρμανση, κάποιοι δεν πληρώνουν, κάποιοι αδυνατούν, κάποιοι δεν αδυνατούν αλλά δεν θέλουν» ανέφερε.

Η κυριότερη αιτία της αύξησης είναι η φυσικά η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Φέτος θα ξεκινήσει από 1,60 το λιγότερο, ίσως και 1,65 άρα λοιπόν αυτό φέρνει μία επιπλέον επιβάρυνση στην οικονομία του νοικοκυριού εμείς το αντιμετωπίζουμε καθημερινά γιατί οι ποσότητες που παραγγέλνει ο κόσμος είναι ελάχιστες» τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου πρατηριούχων – εμπόρων καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Αγοράζουν ξύλα από τον Ιούνιο
Τα τζάκια φέτος αναμένεται να αχνίσουν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά καθώς όπως λένε οι έμποροι στερεών καυσίμων η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Για πρώτη φορά μάλιστα οι πολίτες αγοράζουν ξύλα για τον χειμώνα από τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

«Η δουλειά έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο πρώτη χρονιά φέτος, δεν υπάρχουν ξύλα δεν θα καλύψουμε την αγορά» σημείωσε ο έμπορος στερεών καυσίμων Βασίλης Τσέγας.

Με το πεύκο, την Οξυά και τη δρυ να πωλούνται περίπου 110 €/ m³ τη ρίζα ελιάς και την ελιά να είναι στα 140€/ m³ όπως και η πορτοκαλιά οι τιμές στα καυσόξυλα είναι λίγο ανεβασμένες σε σχέση με πέρυσι. ‘Ομως όπως δηλώνουν παράγοντες της αγοράς αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα