Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο Αττικής και Βοιωτία - Ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο η φωτιά

Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο Αττικής και Βοιωτία - Ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο η φωτιά

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι της Παρασκευής για φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω, σε δασική έκταση και στο Δίστομο Βοιωτίας.

Νέος συναγερμός στην πυροσβεστική, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στην Περιφερειακή του Αιγάλεω. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει το Ποικίλο Όρος, στην Περιφερειακή Αιγαλέου, στα νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής.

Για κατάσβεση επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Ειδικότερα, επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα, 2 CL 215, 2 CL415, 2 Tractores και ένα Erickson.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Λόγω της φωτιάς που μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Στην Περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος των Νεόκτιστων στο ρεύμα προς Αττική Οδό

 -Στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ από το ύψος της Περιφερειακής Αιγάλεω

-Στην Αττική Οδό στην έξοδο προς Περιφερειακή Αιγάλεω.

Φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας σε δάσος – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
 Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική, καθώς φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βοιωτία.  

Συγκεκριμένα, φωτιά έχει ξεσπάσει στο Δίστομο Βοιωτίας και καίγεται δασική έκταση. Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συγκεκριμένα, δρουν 2 PZL και 2 Τράκτορες από το Τατόι, καθώς επίσης και ένα Erickson από την Τανάγρα.

«Απέχει ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο»
Aυτή την ώρα οι κάτοικοι της περιοχής του Διστόμου μαζί με τους πυροσβέστες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις φλόγες ώστε να μην φτάσουν στον Ελαιώνα και από κει σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το Αντιδήμαρχο ,Παναγιώτη Δημάκα που είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και με ομάδα εθελοντών της περιοχής “η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης”.

Όπως μάλιστα σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο».

Η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό. «Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές” υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Διστόμου καθώς θεωρεί την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη .Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται καθώς φτάνουν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα