Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπύρωση στην περιοχή Βάλμη – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπύρωση στην περιοχή Βάλμη – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Μεγάλη μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία. Στην περιοχή Βαλόραχη μία μεγάλη αναζωπύρωση έχει θέσει σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς το μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Λάτα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση εκκενώνεται το χωριό Λάτα.

Σύμφωνε με την Πυροσβεστική σημειώνονται «καύσεις εντός της πυρκαγιάς» ενώ δεν απειλούνται σπίτια.

Οι δυνάμεις που έχουν ριχτεί στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς είναι ιδιαιτέρως ισχυρές και ειδικότερα στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται 195 πυροσβέστες, επτά πεζοπόρα τμήματα και τέσσερα αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η φωτιά στρέφεται προς το πευκόδασος στη Βάλμη, ενώ τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις με ρίψεις νερού κυρίως σε μία χαράδρα που καίγεται και δεν μπορούν να την πλησιάσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Ο αέρας στρέφει τις φλόγες προς περιοχή που δεν κάηκε χτες (Κυριακή).

 Ο συντονιστής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγος, Νίκος Ρουμελιώτης, μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» και στο patrisnews.com τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, αφού και σήμερα είναι μια ημέρα δύσκολη, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή, ενώ φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης νέου πύρινου μετώπου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα