Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για την 4η δόση. Ποιος δεν χρειάζεται να κάνει τέταρτη δόση

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για την 4η δόση. Ποιος δεν χρειάζεται να κάνει τέταρτη δόση

Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ποιος δεν χρειάζεται να κάνει τέταρτη δόση

Ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης. σύμφωνα με το in.gr έχει παρουσιάσει τις ομάδες που καλό θα ήταν να προχωρήσουν σε τέταρτη δόση αλλά και τις περιπτώσεις που τα οφέλη είναι πολύ λίγα.

Όπως τόνισε και ο ίδιος, τα εμβόλια έκαναν τη δουλειά τους και κατέβασαν θανάτους και σοβαρές νοσηλείες 10-30 φορές από πέρυσι. Για το καλοκαιρινό κύμα που θεριεύει, βασιστείτε σε καλές μάσκες, καθαρό αέρα, αποστάσεις, τεστ και φάρμακα.


Η 4η δόση δεν προσφέρει τίποτα σχεδόν σε υγιείς τριτοδοσιτες η και δι-δοσιτες που έχουν ήδη μολυνθεί το τελευταίο εξάμηνο, πιθανότατα με Ο2 και έχουν αναρρώσει.

Αν έχετε κάνει 3 δόσεις εμβολίου και έχετε μολυνθεί με κοροναϊό δεν χρειάζεστε εμβόλιο, χρειάζεστε προστασία με άλλους τρόπους για να μην ξαναμολυνθειτε από την καινούρια Ο5 τον επόμενο μήνα στο γλέντι του χωριού.

Τρεις προτάσεις για την τέταρτη δόση:
1. Ευπαθείς ομάδες: Ηλικιωμένοι, ανοσοκατασταλμένοι, διαβητικοί, υπερτασικοί κλπ.

2. Τέταρτη δόση στο εξάμηνο από την τρίτη η από τη μόλυνση. Ο λόγος είναι ότι αρκετοί σε αυτές τις ομάδες είτε δεν αναπτύσσουν καλή ανοσία, είτε η ανοσία χαμηλώνει πιο γρήγορα από το γενικό πληθυσμό. Όσοι έχουν κάνει δυο δόσεις, ιδιαίτερα πριν από εξάμηνο:
Ισχυρή σύσταση να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί έτσι αναπτύσσουν αντισώματα κατά της Ο.

3. Όσοι έχουν κάνει δυο η τρεις δόσεις και έχουν μολυνθεί πρόσφατα από κοροναιο:

Δεν χρειάζεστε άλλο εμβόλιο, χρειάζεστε προστασία από την επαναμόλυνση με Ο5 η ότι άλλο έλθει μέχρι το χειμώνα, που θα έχουμε καινούρια εμβόλια. Αποστάσεις, μάσκες καλές στο πρόσωπο, καθαρισμό αέρα, αποφυγή εσωτερικών χώρων, συχνά τεστ, και απομόνωση οι μολυσμένοι, ώστε να κόψουμε την αλυσίδα μεταδόσεων.
(Τα 3 σημεία έγιναν 4, όπως οι 3 Σωματοφύλακες που ήταν 4)

4. Αυτοί που έκαναν 3 δόσεις, δεν έχουν μολυνθεί και είναι νέοι και υγιείς (α) δεν χρειάζονται τέταρτη δόση, χρειάζονται τα υπόλοιπα, και (β) μπράβο τους και τους ζηλεύω…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα