Κορωνοϊός: Προβλέψεις – σοκ για 30.000 κρούσματα εν μέσω καλοκαιριού

Κορωνοϊός: Προβλέψεις – σοκ για 30.000 κρούσματα εν μέσω καλοκαιριού

Φόβοι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού διατυπώνουν οι ειδικοί. Μάλιστα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι είναι πολύ πιθανό σήμερα, Τρίτη, να ξεπεράσουμε τα 20.000 κρούσματα.

Όπως παρουσιάζει ρεπορτάζ στο megatv σε μια δραματική πρόβλεψη προχώρησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, για 20.000 κρούσματα κορωνοϊού, σήμερα, Τρίτη.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρει ότι: «Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός, με ήπια αύξηση της τάξης του 3%.

«Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης. Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)», εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα