Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου – Δεν αποκλείονται νέες διώξεις

Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου – Δεν αποκλείονται νέες διώξεις

Την πύλη της ΓΑΔΑ θα περάσει σήμερα (21.06.2022) το μεσημέρι η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, προκειμένου να καταθέσει μετά τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα. Πιθανές νέες διώξεις.

Σύμφωνα με άρθρο στο newsit.gr η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Πάτρα και αναμένεται στη ΓΑΔΑ στις 12:00, προκειμένου να καταθέσει κι εκείνη, μετά τον Μάνο Δασκαλάκη, τη μητέρα της κι άλλα συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, μετά και την ιατροδικαστική έκθεση που έδειξε ότι τα δυο κοριτσάκια της οικογένειας δολοφονήθηκαν.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, όπως πολλάκις έχει καταθέσει και η ίδια, στο σπίτι της αδερφής της το μοιραίο βράδυ που η μόλις 6 μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή. Έτσι, η κατάθεσή της αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν αποκλείεται να ασκηθούν και νέες διώξεις στη Ρούλα Πισπιρίγκου και εκτιμάται ότι άμεσα θα κλείσει και η δικογραφία για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας θεωρούν ότι έχουν πλέον βάλει στη θέση τους τα κομμάτια του παζλ.

Το πόρισμα που κατέθεσε χθες (20.06.2022) στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, που χειρίζεται την υπόθεση, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, αναφέρει ότι η Μαλένα και η Ίριδα, τα δυο πρώτα παιδιά του ζεύγους Ρούλας Πισπιρίγκου – Μάνου Δασκαλάκη που έφυγαν μυστηριωδώς από τη ζωή, δολοφονήθηκαν και μάλιστα με βίαιο τρόπο. Κάποιος, τους προκάλεσε ασφυξία.

Για τη Μαλένα, το πρώτο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγε από τη ζωή, το πόρισμα αναφέρει πως αιτία θανάτου ήταν φραγή των αεροφόρων οδών, μύτης και στόματος, με το χέρι. Το πόρισμα αποκλείει το ενδεχόμενο οι εκδορές στη μύτη και στο μάγουλο του παιδιού να ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας ανάνηψης που έγινε στο νοσοκομείο ή από τα νύχια της μικρής, όπως έχει ισχυριστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Για την Ίριδα, το πόρισμα αποκαλύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αιτία θανάτου είναι η φραγή των αεροφόρων οδών με ένα πανάκι. Για την εκφύλιση υπατικών κυττάρων του παιδιού, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προέκυψε από εκτατική έλλειψη οξυγόνου και όχι από ηπατική ανεπάρκεια, όπως ανέφερε η αρχική αιτία θανάτου.

Μέχρι στιγμής, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν πάρει ήδη καταθέσεις από 30 γιατρούς, νοσηλευτές και άτομα από τον κύκλο της οικογένειας. Μέσα στις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και την Πέμπτη να παραθοδούν τα αποτελέσματα των καταθέσεων στην αρμόδια ανακρίτρια προκειμένου να κριθεί εάν θα υπάρξει συμπληρωματικές διώξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα