Διαψεύδουν Θεοδωρικάκος και ΕΛΑΣ τα τουρκικά δημοσιεύματα για πυροβολισμούς στον Έβρο

Διαψεύδουν Θεοδωρικάκος και ΕΛΑΣ τα τουρκικά δημοσιεύματα για πυροβολισμούς στον Έβρο

Η Τουρκική προβοκάτσια δεν έχει τέλος, καθώς με κάθε τρόπο προσπαθούν να διαδώσουν ψέματα και να προκαλέσουν ένταση. Αυτή τη φορά τουρκικά ΜΜΕ με πρώτο το DHA επινόησαν νεκρό μετανάστη στα σύνορα, μεταδίδοντας  ότι η ελληνική πλευρά άνοιξε πυρ και σκότωσε Αφγανό παράνομο μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, διαψεύδει στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στη γειτονική χώρα, καθώς επίσης και πηγές από την ΕΛΑΣ διαψεύδουν κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού. 

Με ανάρτησή του στα social media, o κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

 
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι, το σύνολο των δράσεων της για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τι ανέφεραν τα Τουρκικά ΜΜΕ

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα σύνορα, με αναφορές για έναν νεκρό από τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Alibey, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Uzunkopru της Αδριανούπολης.

Όπως μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο DHA, «ένας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Ανδριανούπολης». Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν «σηκώσει» ήδη την είδηση και δημιουργούν κλίμα, χωρίς να έχουν περισσότερες πληροφορίες από αυτές που αναφέρει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το CNN Turk, το συμβάν έγινε στο χωριό Αλιμπέι, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης. Εκεί, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ ατόμων.

O τραυματίας μετανάστης, μεταφέρθηκε από τις ιατρικές ομάδες που μετέβησαν στην περιοχή, μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο Uzunköprü. Ο Αφγανός μετανάστης, του οποίου η κατάσταση της υγείας ήταν βαριά, πέθανε παρά την παρέμβαση των γιατρών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα