Ρεύμα: Απαγορεύεται προσωρινά η διακοπή σε ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Ρεύμα: Απαγορεύεται προσωρινά η διακοπή σε ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Με απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύεται έως τις 6 Ιουλίου η διακοπή ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά που επιλέγουν να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.
Έγινε η πρώτη δίκη για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον εταιρείας ηλεκτρισμού για διακοπές ρεύματος πολιτών οι οποίοι δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Εχθές, το δικαστήριο αποφάσισε να κάνει μερικώς δεκτή την προσφυγή για τα ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και να γίνουν επανασυνδέσεις ρεύματος όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα παραπάνω θα εφαρμόζονται για τα ευάλωτα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στη ρήτρα, όσους μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ηλικιωμένους και βαριά ασθενείς.

Ευάλωτα νοικοκυριά θεωρούνται τα μονοπρόσωπα με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ένα νοικοκυριό με δύο ενήλικες, ή μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο με εισόδημα έως 13.500 ευρώ και επίσης, όσοι είναι άνω των 70 ετών και δε συγκατοικούν με κάποιον που είναι κάτω των 70 ετών. Τέλος όσοι πάσχουν από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Για την προσφυγή του παρόχου, η δικηγόρος Αρίαδνη Νούκα, είπε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι, « ο πάροχος έκανε αίτημα να εκδικαστεί η υπόθεση ως πρότυπη δίκη, ως πιλοτική. Αυτό θα αποφασιστεί από 3μελή επιτροπή του Αρείου Πάγου. Εάν πάει σε πιλοτική, τότε όλες οι υποθέσεις του συγκεκριμένου παρόχου των οικιακών καταναλωτών, όλες οι δίκες που είναι ανοιχτές θα αναβληθούν, καθώς δεν θα μπορούν να εκδικαστούν, εκτός από τις δίκες που αφορούν ασφαλιστικά μέτρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα